Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Медична реформа: Бровари обслуговуватимуть лівобережну частину Київської області


Медична реформа: Бровари обслуговуватимуть лівобережну частину Київської області
Згідно медичної реформи Мінздрав планує утворити в Київській області 4 госпітальні округи, з центрами в місті Бровари, Біла Церква, Боярка і Вишгород. Наразі відповідні пропозиції від Міністерства охорони здоров’я надіслано до Кабінету Міністрів України. Про це йдеться на сайті Київської державної обласної адміністрації. Результатами реформи буде скорочення мережі лікарень області та збільшення навантаження на ті, що залишаться, розповідає головний лікар БЦРЛ.

Згідно нововведень, кожен округ матиме мінімум 2 лікарні багатопрофільного лікування першого рівня та 1 лікарню другого рівня.

Як зазначив головний лікар Броварської центральної районної лікарні Валентин Багнюк, броварська лікарня матиме другий рівень та обслуговуватиме всю лівобережну частину Київської області, що призведе до більшого навантаження. Зараз лівобережжя області має 6 районних лікарень. Після утворення госпітальних округів, залишаться тільки 3. Інші планують закрити або перепрофілювати заклади в хоспіси. Ніякого фінансування на будівництво нових лікарень не передбачено.

«Виникає дуже багато питань щодо формування госпітальних округів. У Броварському районі одна лікарня. Зараз ніяких пояснень медичним працівникам немає, яким чином обслуговувати населення. Я піднімав це питання на обласній комісії по охороні здоров’я. Вони сказали, що скоро будуть роз’яснення. Як все буде діяти на практиці, а не на папері, ще не відомо», – зазначає пан Багнюк.

Як зазначено на сайті КОДА, в рамках впроваждення реформи лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛи) 1-го та 2-го рівня матимуть свій лікувальний профільний напрямок та надаватимуть вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам, які потребують інтенсивної терапії в умовах стаціонару. Екстрена медична допомога працюватиме на базі ЛІЛів 2-го рівня, де надаватимуть більш широкий спектр допомоги.

Також, існуватиме структура первинної медичної допомоги з лікарів загальної практики. ЛІЛи 1-го та 2-го рівня будуть приймати пацієнтів лише за направленням сімейних лікарів-терапевтів. Для отримання медичних послуг, кожен матиме змогу для себе самостійно вибрати та підписати договір з лікарями, які надаватимуть направлення в ЛІЛи.

Нагадаємо, у Броварах вже функціонує розподіл медицини на первинну та вторинну ланку. До первинної належить мережа амбулаторій Броварського міського центру медико-санітарної допомоги, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, терапевти та педіатри. До вторинної відносять Броварську центральну районну лікарню, що розташована по вул.Шевченка, 14 та ділиться на стаціонар та полікілінку. Вузькі спеціалісти приймають там пацієнтів за направленнями від лікарів сімейних.

Маєш Право Знати

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031