Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах відшкодовують вартість лікарських засобів


У Броварах відшкодовують вартість лікарських засобів
Проблема доступності ліків для окремих груп населення сьогодні актуальна і в Броварах, і на державному рівні про це повідомляє Бровари Сьогодні з посиланням на Броварську міську раду.

Механізм відшкодування вартості ліків успішно діє в багатьох країнах світу та передбачає забезпечення пацієнтів певних категорій безкоштовними ліками або значною знижкою на препарати.

В Україні відшкодування вартості ліків визначатиметься Національним переліком основних лікарських засобів у 2017 році. У його склад входять рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, 21 міжнародні непатентовані назви (МНН або діюча речовина) для лікування серцево-судинних хвороб, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу.

Фінансування існуючих державних програм з цього напрямку, нажаль, близько двох років як призупинено. Тому, починаючи з 2015 року, міська влада, відповідно до програм «З турботою про кожного» та «Міської програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь у антитерористичній операції та їх сім’ям на 2015, 2016 та 2017 роки» розробила та успішно впроваджує програму повного або часткового відшкодування вартості лікарських засобів мешканцям м. Бровари, хворим на гіпертонію, категорії громадян, які перенесли оперативні втручання на серце та потребують постійного прийому відповідних лікарських засобів, демобілізованим військовослужбовцям із зони АТО (їх дітям віком до 6 років) та членам сімей загиблих військовослужбовців. Ці функції покладено на два структурні підрозділи Броварської міської ради: комунальний заклад Броварської міської ради «Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та Управління соціального захисту населення, згідно затвердженого виконавчим комітетом Броварської міської ради Порядку відшкодування вартості лікарських засобів мешканцям м. Бровари.

На сьогодні функціонування механізму відшкодування вартості лікарських засобів у місті здійснюється наступним чином:
-Сімейний лікар після прийому хворого на гіпертонію та при потребі у лікарських засобах, надає рецепт за встановленою формою №1 з вказаними: дозою препарату, формою випуску, розміром суми відшкодування (у розрахунку на місяць прийому препарату).

-Що стосується демобілізованих військовослужбовців та їх дітей (віком до 6 років) та членів сімей загиблих військовослужбовців, ветеранів великої вітчизняної війни, дітей-інвалідів, онкохворих і інвалідів I групи – вони звертаються до управління соціального захисту населення, де діє відпрацьована процедура надання медичної допомоги таким категоріям населення.

-Пацієнт у визначених «Порядком відшкодування вартості лікарських лікарських засобів мешканцям м. Бровари» аптеках міста отримує лікувальні засоби, залишаючи виписаний рецепт у аптеці (для звітності).
-Двічі у місяць проводиться узгодження документів мережі аптек, що здійснюють послуги надання лікарських засобів з відшкодуванням їх вартості та комунального закладу Броварської міської ради «Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

-У кожному аптечному закладі, що бере участь у програмі реімбурсації, обов’зково має бути наявний найдешевший генерик (найдешевший препарат) та перелік цін відшкодування.

Слід зазначити, що, з метою розширення переліку категорій пацієнтів, яким буде доступне отримання лікарських засобів з відшкодуванням їх вартості (пацієнтам із діагнозами: цукровий діабет II типу і бронхіальна астма) та удосконалення механізму реінбурсації, орієнтовно у березні 2017 року, депутатам Броварської міської ради до розгляду та прийняття рішення буде передано відповідний проект рішення.

СТОЛИЧНИЙ САЙТ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031