Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

В Україні здешевшають 89 видів лікарських засобів


В Україні здешевшають 89 видів лікарських засобів
В Україні здешевшають 89 видів лікарських засобів, гранично-оптові ціни на які затвердило Міністерство охорони здоров'я за дорученням уряду.
"Від 1 лютого реалізація ліків в аптечних закладах вище граничної ціни з урахуванням граничних надбавок (оптової та роздрібної) та ПДВ буде неможливою.
ПДВ на лікарські засоби та медичні вироби зменшиться до 2-5%. Уряд встановлює максимальну гуртову торговельну надбавку на продаж ліків 5% з урахуванням усіх податків та зборів та максимальну роздрібну торговельну надбавку на продаж ліків на рівні 15% з урахуванням усіх податків та зборів", - ідеться в повідомленні МОЗ.

Держрегулювання застосують до ліків за трьома напрямами – серцево-судинні захворювання (65% від загальної смертності в Україні), цукровий діабет другого типу (хворіють 1 млн українців), бронхіальна астма (суттєво впливає на якість життя 210 тисяч пацієнтів працездатного віку).

"Референтну ціну на ліки в Україні встановлено залежно від цін на подібний лікарський засіб у п'яти сусідніх країнах – Польщі, Словаччині, Угорщині, Чехії та Латвії. Визначення граничної оптово-відпускної ціни відбувається шляхом визначення найменшої референтної ціни одиниці лікарської форми кожної сили дії значень вибірки відповідних цін у референтних країнах з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн", - уточнили в МОЗ.

Нагадаємо, відповідне рішення про введення референтних цін на ліки уряд ухвалив у листопаді минулого року. Тоді в Кабміні обіцяли, що вартість лікарських засобів знизиться від початку 2017-го.

Повний перелік ліків

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031