Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На Київщині будинок виставили на продаж без відома мешканців


На Київщині будинок виставили на продаж без відома мешканців
В Ірпені під Києвом чотириповерховий будинок виставили на продаж без відома мешканців.

Про те, що їх будинок продається, жителі дізналися випадково – побачили оголошення на сайті системи електронних торгів. В оголошенні було сказано, що чотириповерховий будинок виставлений на торги. Стартова ціна – 6 мільйонів 546 тисяч гривень. Охочих купити будинок було вже четверо.

"Ми спочатку подумали, що це якась помилка, – каже мешканка будинку Вероніка Примак. – Як будинок може продаватися, якщо квартири належать мешканцям? Ще раз подивилися оголошення, перевірили адресу – і точно, це був наш будинок! Не розуміючи, що відбувається, звернулися до представника забудовника. Той не зміг сказати нічого зрозумілого. А потім з'ясувалося, що будинок виставлений на торги за борги забудовника, який, не виплативши кредит, зник.

Кажуть, він поїхав за кордон. Але ми про це дізналися тільки зараз. Поки сусіди, які займаються нерухомістю, не зайшли на сайт, ми були впевнені, що з нашими квартирами все в порядку. Будинок був побудований ще десять років тому. Вірніше, два будинки: номер 48 і номер 48а. Мій чоловік купував цю квартиру чотири роки тому. В той момент обидва будинки (вони знаходяться в декількох метрах один від одного) вже були заселені. З документами було все в порядку".

Квартиру сім'я купувала не у забудовника.
"Чоловік оформляв договір купівлі-продажу з людиною, яка свого часу купила цю квартиру у забудовника. Тобто вже на вторинному ринку. Чоловік обрав Ірпінь, тому що там квартири були дешевші, ніж в Києві. І місце хороше – практично центр міста, поруч парк, дитячий майданчик, через дорогу дитячий садок. У цій квартирі, до речі, народився наш син. Ми були дуже задоволені, зробили хороший ремонт...",
– розповіла Вероніка Примак.

"Місце дійсно гарне, – вступає в розмову ще один мешканець будинку Костянтин Сєров. – Я купував квартиру раніше і укладав договір безпосередньо із забудовником. Іноді буває, що забудовник – це підприємство. Але в нашому випадку було по-іншому. Спочатку двоє людей – Сергій Третьяков і Сергій Нелюбин – будували два приватних будинки. Але будинки побудували багатоквартирні. Коли будівництво закінчилося, Третьяков і Нелюбин звернулися в мерію з заявою "про виділення частин будинку в об'єкти окремої власності". Простіше кажучи, попросили, щоб будинки офіційно були визнані багатоквартирними. У мерії їх прохання задовольнили. і вийшло, що замість права власності на цілий будинок Сергій Третьяков отримав право власності на квартири в цих будинках. Те ж саме відбулося і у Нелюбина. Ось і вийшло, що ми купували квартири не у фірми-забудовника, а у приватних осіб – Третьякова і Нелюбина".


"Підстави для того, щоб зняти цей будинок з реалізації, відсутні, – відповіли на запит у відділі примусового виконання рішень Головного територіального управління юстиції в Київській області. – Тому що відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру майнових прав на нерухомість цей будинок належить Сергію Третьякову, загальна сума боргу якого на сьогодні становить дев'ять мільйонів сто п'ятдесят сім тисяч гривень".

Адвокат, який представляє інтереси мешканців будинку, Руслан Штепа, повідомив, що до суду вони вже звернулися.

businessua.com

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031