Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Переяславці вдало виступили на європейському чемпіонаті


Переяславці вдало виступили на європейському чемпіонаті
В Україні все більшої популярності набирають різноманітні східні єдиноборства, і зокрема сумо. Це вид єдиноборства, в якому два борці виявляють сильнішого на круглому полі, походить із Японії і вважається одним з видів бойових мистецтв.

Не стоїть осторонь від цих процесів і наше місто. Кілька років тому до Переяслава з Донеччини приїхав тренер по японській боротьбі сумо Сергій Борисович Безкоровайний, 57 років. Завдяки його старанням за півтора, два роки переяславських сумоїстів уже стали запрошувати до складу Національної збірної.

З 12 по 15 січня в угорській столиці Будапешт пройшов чемпіонат Європи по сумо серед дорослих та юніорів. Збірна України поїхала в столицю Угорщини в складі 60 борців, серед них три студентки та викладач Переяслава-Хмельницького університету, вони є вихованцями тренера Сергія Безкоровайного. Всі сумоїстки з Переяслава повернулись додому з нагородами. Виборовши на європейському чемпіонаті одну золоту, одну срібну та чотири бронзові медалі. Тренер наших дівчат, головний тренер Київської області Сергій Борисович Безкоровайний, який також був присутній на змаганнях розповів:
Переяславці вдало виступили на європейському чемпіонаті

– Цього року на європейську першість приїхало 14 країн. Відрадно те, що українська команда стала найкращою в Європі і здобула перше загальнокомандне місце. Борці змагались у чотирьох вікових групах до 18 років, до 21 року, до 23 років та дорослі. Звісно ж кожна вікова група розподілялась ще і по ваговим категоріям. Кожна країна мала право заявити лише двох спортсменок у вікових та вагових категоріях.

До складу збірної України було включено вісім спортсменок із переяславського університету, але у трьох дівчат виникли проблеми із закордонними паспортами, а ще одна сумоїстка майже, на передодні від’їзду отримала травму. Тож поїхало лише четверо Оксана Бабич – студентка 3 курсу природничо-технологічного факультету, боролася у ваговій категорії до 73 кілограм у двох вікових групах до 21 року та 23 років, привезла дві бронзові нагороди. Ірина Чорнобай – студентка 6 курсу факультету фізичного виховання, у категорії до 80 кг, у групі до 23 років також завоювала бронзу. У категорії дорослі до 95 кг Вікторія Царук – викладач кафедри спортивних дисциплін та туризму, також здобула бронзу.

Студентка 4 курсу факультету фізичного виховання Іванна Березовська виборола золото в складі командної боротьби, та індивідуальне срібло у своїй ваговій категорії +95кг (дорослі). Всі переяславки, окрім Іванни Березовської займаються сумо трохи більше одного року.

Володимир Набок

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031