Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Юний боксер з Переяслава став переможцем на чемпіонаті області з боксу


Юний боксер з Переяслава став переможцем на чемпіонаті області з боксу

16-18 березня у Броварах відбувся чемпіонат Київщини серед молоді (17-18 років). Його учасниками стали і представники Переяслава-Хмельницького (Київська область). Про їх виступи розповів тренер з боксу Ігор Юрченко (44 роки). Зокрема, зазначив, що ще до початку цих змагань практично всі боксери знали своїх суперників.

Молодіжна вікова категорія це вже серйозний рівень боксу. Ті, хто до нього доходять і продовжують виступати, впродовж своєї кар’єри не лише добре дізнаються, хто їм може скласти конкуренцію у тій чи іншій ваговій категорії, а й слабкі та сильні сторони своїх суперників.

Переяславець Юрій Ващенко серед молоді у важкій вазі (до 91 кг) на сьогодні офіційно вважається другим номером в Україні, оскільки на останньому чемпіонаті у Харкові став срібним призером. Відповідно на Київщині він перший номер серед молоді. Проте, за словами тренера, на броварському чемпіонаті сталося так, що непоганий місцевий спортсмен, який завжди виступав у ваговій категорії до 81 кг і з переяславцем ніколи особисто не “зустрічався”, набрав зайвих кілограмів п’ять і його включили у важку категорію. Одразу ж виникла неабияка інтрига, бо по суті серед важковаговиків з’явився новий спортсмен, і він повинен був зустрітися з переяславцем у фіналі.

Мало того, як поділився Ігор Юрченко, тренер цього спортсмена підійшов до нього перед фінальним поєдинком і сказав, що його підопічний у попередніх боях пошкодив одну руку. Через це попросив, щоб переяславці погодилися, щоб у фіналі кожен із суперників боксував лише однією рукою.

– Ми, буває, боксуємо однією рукою, – сказав тренер, – але лише на тренуваннях. В офіційних боях навіть не пам’ятаю, щоб таке коли було. Скажемо, коли на Харківському чемпіонаті Юра теж пошкодив руку, ми просто знялися з фіналу. Так же могли вчинити і зараз наші суперники. Проте, оскільки ми на Київщині всі товаришуємо, порадилися з Юрою і вирішили піти їм на зустріч.

Звісно, всі очікували цього незвичного поєдинку. Але він тривав не довго. Вже у першому раунді переяславець нокаутував свого суперника і отримав перемогу. Послати суперника в нокаут однією рукою дуже складно. Тож всі були просто шоковані тим, що вдалося Ващенку.

Успішно виступили на цьому чемпіонаті й інші представники нашого міста. У ваговій категорії 64 кг отримав перемогу Назар Олійник, який зараз навчається у Броварах. У ваговій категорії 69 кг другим став Роман Гібатов, учень міського ЦПТО. А ще до переяславської команди приєднався Ярослав Горбачев із Згурівки. Як пояснив тренер, з його містечка на чемпіонат ніхто не їхав, а перспективний хлопець вже цього року планує поступати на навчання до переяславського педуніверситету. Тож, так би мовити, і знайшов спільну мову з переяславськими боксерами. Став другим. У фіналі поступився, до речі, Назарові Олійнику.

Вісник Переяславщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031