Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Змагання кінологів: перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю бельгійською вівчарокою Умою


Змагання кінологів: перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю бельгійською вівчарокою Умою

Тетяна Правда зі своєю чемпіонкою Умою

У Березані вперше проходив Чемпіонат України з міжнародної системи дресирування (IPO). Найкращим кінологом визнано жительку Борисполя Тетяну Правду.
Змагання кінологів: перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю бельгійською вівчарокою Умою

Щаслива мить перемоги (Тетяна Правда друга зліва)

Із 18 по 21 жовтня найкращі кінологи з України виборювали право представляти Україну на Чемпіонаті світу з міжнародної системи дресирування. Захід, організований Кінологічною спілкою України, проходив за підтримки виконкому Березанської міської ради.

До служби готові!
Такої кількості красивих і розумних собак у Березані ще не бачили — на чемпіонат з’їхалися понад 50 кінологів разом зі своїми вихованцями. Більшість собак, які демонстрували вміння результативно «працювати», були службових порід. Серед учасників були і невеличкі кумедні песики – приміром, джекраселтер’єри, і доволі рідкісні шарпі. Вихована собака має бути впевненою, легко переносити зміну обстановки і слухатись господаря, виконуючи команди, бути його надійним охоронцем – так характеризують кінологи ідеального пса. Основне завдання для собаки-учасника — ігнорувати чужих, чітко виконувати команди. До речі, більшість кінологів — жінки.
Розпочалися змагання на полях Баришівської зернової компанії, одного зі спонсорів заходу. Собаки шукали слід, сховані прапорці, дерев’яні палички. Основні види змагань проходили на спортивному комплексі «Дружба». Собаки виконували основні команди: «поряд», «сидіти», «лежати», «працювали» у групах відволікання. У програмі було й завдання «апорт», коли пси приносили кінологам предмети, перестрибували через перешкоди та демонстрували вміння захищати господарів та затримувати злочинців. «Ми відбираємо учасників на світовий чемпіонат і маємо домагатися, аби всі команди були виконані правильно, — говорить суддя Олена Кудашкіна. — Можна сказати, що Україна має сильну кінологічну школу».
Змагання кінологів: перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю бельгійською вівчарокою Умою

Проявили себе
Колегія суддів міжнародного класу найкращими визнала трьох жінок-кінологів і їхніх вихованок — бельгійських вівчарок. Абсолютну перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю красунею Умою, друге місце — у киянки Юлії Миргородської та її вихованки Вяткінс. І на третій сходинці п’єдесталу — Єлизавета Омельченко з Кременчука разом зі улюбленцем Вальдом.
Переможці і призери отримали кубки від організаторів та величезні пакунки з кормом для улюбленців від генерального партнера «Royal Сanin».
«У Березані пройшов перший тур відбору на Чемпіонат світу з міжнародної системи дресирування, — розповідає організатор заходу Оксана Сліпченко. — Два наступних змагання відбудуться у 2019 році, і в липні наступного року Кінологічна спілка України визначиться, хто з кінологів представлятиме нашу країну на світовому чемпіонаті».

Із хобі до професії
Бориспілька є власницею розплідника бельгійських вівчарок і президентом Клубу бельгійських вівчарок України.
Змагання кінологів: перемогу здобула Тетяна Правда з Борисполя зі своєю бельгійською вівчарокою Умою

Зірковий виступ чемпіонки України.

«Вісті» поспілкувалися з переможцем змагань — бориспількою Тетяною Правдою. До речі, ще одна вихованка пані Тетяни — бельгійська вівчарка Лулу — посіла четверте місце на чемпіонаті у Березані.
Пані Тетяна понад 20 років дресирує собак. Почала займатися цим випадково, коли в 1996 році придбала добермана і відвідала разом із улюбленцем заняття у кінолога. Згодом закінчила кінологічні курси і всерйоз захопилася собаками. У 2006-2007 роках вона разом зі доберманами брала участь у Чемпіонаті світу з міжнародного дресирування і посіла восьме місце. Нині бориспілька є власницею розплідника бельгійських вівчарок і президентом Клубу бельгійських вівчарок України. «Нинішня чемпіонка Ума — із зіркової родини, — посміхається Тетяна Правда. — Її мама Лулу має солідний, як для собаки вік, — 8,5 роки, і це не завадило їй посісти четверте місце на цих змаганнях, — розповідає пані Тетяна. — Тато є неодноразовим чемпіоном Німеччини, цього року брат Уми став чемпіоном Фінляндії. Загалом, бельгійські та німецькі вівчарки вважаються найкращими охоронцями, вони успішно працюють разом з поліцейськими та прикордонниками».
Про своїх улюбленців бориспілька може розповідати годинами. Видно, що розведення і тренування собак приносить їй задоволення.

Тетяна Соловйова

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031