Бориспiль
C

Хто швидше


Хто швидше

На вулиці Героїв Небесної Сотні розпочалося масштабне будівництво. Але не там, де його чекали, а на сусідній ділянці — ближче до прокуратури/СБУ. На цьому місці — історичний пагорб, де, скоріше всього, проходив охоронний вал стародавнього поселення. Для зведення фундаменту величезний шар грунту зняли, вирівнявши ділянку.
Хто швидше
Хто швидше

У неділю 23 липня депутат Бориспільської міської ради Олег Верес написав у себе на сторінці у facebook: «Поки депутати міської ради "чубляться" із-за спірного питання суборенди земельної ділянки по вулиці Героїв Небесної Сотні, 15-а, ПП "Денадобору", поруч раптом (!!!) розпочалося будівництво. Знову НІХТО не знає ЩО. Поспіхом було вивезено значний шар грунту. І це не зважаючи на те, що тепер вже публічно, на сесії міської ради, працівники місцевого музею звернулися до місцевої влади з пропозицією провести археологічні дослідження цієї місцевості. Ділянка є приватною власністю».
Хто швидше
До вечора тут встигли поставити вагончик, в якому відпочивало до десяти будівельників та засипати шар щебіню. Хлопці не знають, що саме будуватимуть, але, за словами колишнього власника ділянки, на проданій ним землі має бути «щось типу магазину».
Хто швидше
На об’єкті працювали бориспільські копачі. Цих людей ображає упереджене до них ставлення у суспільстві, що часто не розуміє їх і прирівнює до грабіжників. «Чорні копачі» копають у охоронних зонах, де мають працювати виключно державні інститути. А люди, які видирають в землі крихти людської історії, досліджуючи з металошукачем поля, ліси та городи — зовсім інше. Завдяки їм повертаються цінні артефакти — нехай часто в приватні колекції, але не гниють у безвісті (за словами одного з них, нещодавно він зробив маленький подарунок нашому музею — жіночу підвіску VIII ст., знайдену у Кийлові). Отож, поки чиновники пишуть листи і дискутують, а забудовник — будує, ці люди вже на місці і проводять пошук. Ми займалися поверхневим дослідженням зрізу землі. Серед знахідок — рештки керамічних горщиків (на глибині бл.80 см), крупні кістки.
Хто швидше
Хто швидше
У Київському обласному центрі з охорони пам’яток історії, археології та мистецтва, де зараз готують висновок про історичне значення місцевості по вулиці Героїв Небесної Сотні, почувши про початок будівництва та зняття шару грунту на сусідній з «15-а» ділянці заявили, що «цього допускати ні в якому разі не можна». Та забудовник дуже поспішає.

UPD: На нараді у міській раді вранці у понеділок стали відомими подробиці. За словами в.о. головного архітектора Тетяни Селентій, ділянка з 2012 року належить Валерію Олексійовичу Кузьменко, адвокату. На ділянці будуються «офісні приміщення». Відділ благоустрою повідомив, що з ними погоджували часткове зняття відбійника вздовж тротуару, що значить, що міські чиновники знали про будівництво заздалегідь

Хто швидше
Фото — SK
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Вопрос: 156+2
Ответ:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введите код: