Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Ковзанка на Вигоні у стилі handmade


Ковзанка на Вигоні у стилі handmade

На вулиці Франка та перехресті Широкої з Тургенєва небайдужі бориспільці вже кілька років поспіль власними силами на водоймі заливають ковзанку для всіх поціновувачів зимових розваг.

Самі заливають, самі й доглядають

«До нашої справи не мають стосунку жодні політичні партії чи громадські організації, — пояснює Микола Корніяка, один із активістів. — Облаштуванням ковзанки займаються виключно ті бориспільці, які живуть поряд із водоймою і люблять ковзани. Ця традиція пішла ще від наших батьків. Ковзанку ми назвали Вигон за історичною назвою місцевості. Тоді, років 6-7 тому, в рамках ініціативи до місцевої влади ми пропонували створити у місті об’єкти для зимових розваг, адже у Борисполі з цим проблема. Раніше у дворах багатоповерхівок заливали катки, можна було пограти у хокей та покататися на ковзанах. Зараз всі ті місця, де колись були ковзанки, або забудовані, або роздані в оренду. Якщо ж навіть хтось із містян і хотів би залити ковзанку біля свого будинку, це проблематично, адже потребує чималих коштів і відповідних дозволів. Тому ми самотужки підтримуємо та чистимо цю ковзанку, як колись наші батьки. Ставимо борти та освітлення, щоб усі бажаючі могли на ній покататися навіть в темну пору доби».

Ковзанка на Вигоні у стилі handmade

Усіх бажаючих запрошують на лід та сподіваються на підтримку влади

На Вигоні зазвичай проходять цілі хокейні баталії: вечорами дорослі збираються у команди і грають, а вдень діти насолоджуються катанням на ковзанах. Ковзанку місцеві активісти вже залили, а освітлення планують встановити там найближчими днями. Сьогодні ковзанка на Вигоні претендує на звання чи не єдиного повноцінного місця для зимових катань на ковзанах у Борисполі. За роки місто так і не спромоглося звести на своїй території об’єкт, де можна було б у будь-яку пору року, незалежно від погодних умов, покататися на ковзанах.
«Я неодноразово протягом останніх років звертався з такою ініціативою до представників місцевої влади, але підтримки так і не отримав. Маю сподівання, що нова влада виявить зацікавленість, і Бориспіль матиме сучасну зимову ковзанку», — зазначає Корніяка.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031