Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Карантин: чергових груп у садочках не буде


З 5 квітня освітні заклади Бориспільської ОТГ зачинили свої двері для дітей. Поки на тиждень, строк може бути подовжено рішенням міської комісії ТЕБ та НС. Як зустріли цю новину освітяни та як працюють нині, «Вістям» розповіла начальник управління освіти та науки Тетяна Павленко.
«Цьогорічний локдаун дається нам набагато легше, ніж минулорічний. Тоді нам довелось підлаштовуватись в процесі, зараз набагато легше. Вже є досвід, напрацьовані схеми, вчителі освоїлися з використанням онлайн-платформ. За рік ми загартувались і готові до нових викликів», — запевняє Тетяна Павленко.
Головна мета переходу освіти на дистанційне навчання — розірвати ланцюг передачі хвороби. Діти здебільшого легко, або взагалі безсимптомно, переносять COVID, а педагоги хворіють.
«Станом на 5 квітня більше 20 працівників освіти знаходяться на лікарняному із діагнозом коронавірус. Є ті, хто лікується вдома, є ті, хто лежать у лікарні. Дехто у важкому стані. Скільки хворіє дітей — таких даних у нас зараз немає. Дізнаємося, коли школи відкриються», — повідомляє Тетяна Павленко.
Якщо рішення закрити школи та перейти на навчання з дистанційними елементами батьки сприйняли спокійно, то рішення зачинити дитячі садочки стало темою для обурень. Особливо тих батьків, кому немає з ким залишити маленьку дитину, а з роботи не відпускають.
«Чому в Борисполі не створили чергових груп? Мене не відпускає начальник, вимагає бути на роботі, з ким я залишу дитину? Чиновники взагалі не думають про людей», —такі повідомлення в понеділок заполонили мережу Фейсбук.
«На комісії ТЕБ та НС обговорювали питання чергових груп. І вирішили їх не створювати. Я вважаю це вірним рішення, адже такі групи — це пряме порушення 55-го наказу головного санітарного лікаря країни. До того ж це технічно важко організувати. Фактично це призведе до того, що всі групи дітей у садочках, які останнього часу повністю ізольовані одна від одної, перемішаються. Тобто замість розірвання ланцюга передачі хвороби ми навпаки, дамо їй нові можливості для поширення», — пояснює Тетяна Павленко.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031