Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Як узаконити гаражі з 30-річним «стажем»


Гаражний кооператив «Голівуд» має гаражі, але не має землі під ними

Як узаконити гаражі з 30-річним «стажем»

Історія

Гаражі на вулиці Нова ІІ (цей житловий масив у народі називають «Голівуд») з’явилися там ще на початку 90-х років, коли були зведені перші багатоповерхівки. Територія межує з низиною, ніхто і не думав, що там хтось запланує будівництво. З часом найнижчі місця були використані під будівництво дренажної системи для відведення дощових і талих вод. Завдяки цій системі ґрунтові води перестали підніматися в підвали і підходити до порогів приватних будинків.
Гаражі стоять і сьогодні. Їхні власники організували гаражний кооператив «Голівуд» і неодноразово намагалися його узаконити. Збереглося звернення від 28 липня 2005 року з проханням виділити землю під існуючий гаражний кооператив. Тоді ще Бориспіль очолював Олександр Придатко. Сьогодні вже важко сказати, чи тодішнє законодавство перешкодило відведенню землі, чи просто не було політичної волі. Але незважаючи на те, що за три десятиліття накопичилося чимало таких заяв, узаконити гаражі так і не вдалося. Торік депутати Бориспільської міської ради узаконили багато гаражів, виділивши під них землю. Кооператив «Голівуд» до переліку не потрапив.
Тим часом впритул до Нової ІІ підступає будівництво таунхаусів, і їх забудовник Юрій Шелудько дуже хоче переселити гаражі, пропонуючи перемістити ті на місце існуючої автостоянки. Людей це насторожує. Адже, незважаючи на те, що гаражі знаходяться на «пташиних правах», вони стоять на своєму місці вже три десятиліття. Переселятися на нове місце без гарантованого землевідведення ніхто не ризикне. Тож цей варіант має багато білих плям. Обговорюється він уже близько року.
Пріоритетною для власників гаражів є перспектива узаконити своє нинішнє місце перебування.

Однобока пропозиція

Наприкінці минулого тижня відбулася зустріч членів кооперативу «Голівуд», депутата округу Миколи Корнійчука та керівництва міста на чолі з міським головою Володимиром Борисенком. Обговорювалася тема майбутнього гаражів на Новій ІІ. Людей під час зустрічі насторожило те, що забудовник запропонував зібранню лише один варіант вирішення проблеми — переселення. Архітектор Борис Шапіро показав присутнім матеріали (виготовлені на замовлення забудовника), які демонструють, як виглядатиме гаражний кооператив на новому місці, але власників гаражів варіант переселення не влаштовує.
Дійшли згоди, що буде визначено реальну площу, яку сьогодні займають гаражі і детально опрацьовано варіанти їх розміщення на існуючій території та на місці, куди пропонується переселення. До роботи долучаться депутат округу та представники ініціативної групи від гаражного кооперативу.
Загалом людей хвилює не лише доля гаражів, а й збереження дренажної системи за гаражами. Хоча забудовник і запевняє, що цей момент буде враховано при проектуванні.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031