Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Хлорування та супутні роботи Бориспільводоканалу 


Хлорування води у Борисполі — час, коли виконуються роботи, які потребують масового відключення водопостачання.  

20 і 21 травня Бориспіль жив без водопровідної води. Водоканал проводив хлорування і очищення резервуарів. Але це не єдине завдання, яке ставилося перед працівниками підприємства на цей період. На плановій нараді у міського голови директор КП ВКГ «Бориспільводоканал» Олександр Гануш підсумував результати проведеної роботи. Зокрема, на станції знезалізнення першого водозабору було замінено близько 30 метрів водоводів, які експлуатувалися з 1979 року і вже відпрацювали свій ресурс. Такі роботи можна було виконувати тільки на час зупинки водозабору. Замінили 9 засувок, переважно у центральній частині міста. Замінили пожежні гідранти. За новими нормами пожежні гідранти встановлюються на пайпасних (обвідних) лініях, які в разі необхідності проведення ремонтних робіт можна відключати від водопостачання, не зачіпаючи основний водогін. 

Бювети можна було запускати у понеділок у другій половині дня. Оскільки їхня система очищення води не розрахована на велику кількість гіпохлориду, потрібен був час, щоб його вміст у воді максимально зменшився.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Ан 25 травня 2021 17:08
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    "Бювети можна було запускати у понеділок у другій половині дня. Оскільки їхня система очищення води не розрахована на велику кількість гіпохлориду, потрібен був час, щоб його вміст у воді максимально зменшився."

    Переконаний, мало хто розуміє, як бювети пов`язані з централізованим водопостачанням, чому в час хлорування у бюветі нема води ?

    Академік, директор Інституту колоїдної хімії та хімії води Владислав Гончарук :

    "Я постійно наголошую, що водопровідну воду категорично не можна споживати через вміст хлору.
    Її хлорують для знезараження.
    Але в сучасному світі вже немає ні чуми, ні холери! Тож навіщо всюди на планеті продовжують знезаражувати воду хлором?
    Проблема в тому, що хлор — це великий бізнес. Примусьте Коломойського зруйнувати свої хлорні заводи! Він на їхній діяльності отримує мільярди. І таких комерсантів у світі безліч. Хлорна індустрія є однією з найбільших у світі, адже кожне місто чи село має пити воду.
    — Усе дуже просто: хлор можна замінити вуглекислим газом. Воду можна знезаразити діоксидом вуглецю. СО2 — це хімічна сполука природного середовища. Вуглекислий газ легко засвоюється в природі. Ми ним дихаємо, ми його видихаємо. Зелень не може існувати без вуглекислого газу. І от саме СО2 підкисляє воду, це найкращий у світі консервант.
    А від того, яку саме воду ми споживаємо, безпосередньо залежить і стан нашого здоров’я. Тож саме бориспільцям, які споживають воду з підземних горизонтів Юрського періоду, а не із забрудненого радіацією і відходами з чисельних підприємств Дніпра, пощастило. В Європі таку якісну воду п’ють хіба що у Відні."

    Це вже питання до спеціалістів водоканалу — може перейти на СО2, або зменшити хлорування, чи робити його хоча б раз на рік ?
    1. Андрій 27 травня 2021 21:14
      • Не подобається
      • 0
      • Подобається
      Більшість людей використовують воду з крану у їжу, цікаво було б почути думку спеціалістів, тим більше, що по словах академіка, вона у нас якісна.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031