Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Київський Шлях стане максимально безпечним для пішоходів — міський голова


Про стан робіт із ремонтом вулиці Київський Шлях розповів під час прямого ефіру 3 вересня Бориспільський міський голова Володимир Борисенко. 

За його словами, ремонт іде за графіком. Крім асфальтної частини, проект реконструкції передбачає заміну освітлення, електроопор, мереж та світлофорних об’єктів. Світлофори залишаться старими, але опори під ними і система будуть оновлені. «Ми хочемо зробити рух містом в системі «зеленої хвилі», оновити циклограми і зробити пропускну здатність ще кращою», — прокоментував Борисенко. 

Також міський голова підняв питання острівців безпеки та ширини смуг, які викликали критику містян. «Київський Шлях розширили по всій території ремонту (а це майже 1 км), а от смуги дійсно звузились. Як ми всі розуміємо, Бориспіль — це місто однієї вулиці, Київського Шляху, і левова частка автомобілів, що рухаються ним — транзитні. В першу чергу, центральна вулиця має бути безпечною для населення міста та пішоходів. 

Наведу наочний приклад. У Києві на мосту Патона звужені смуги. Водіям, коли вони рухаються мостом, дуже некомфортно їхати з великою швидкістю. Така ж ситуація має бути на Київському Шляху. Водіям має бути комфортно їхати зі швидкістю до 50 км/годину, більше — ні. Розмовляти по телефону під час їзди також має бути некомфортно, адже з одного боку буде бордюрний камінь, а з іншого — інше авто. Таким чином, усе робиться для безпеки пасажирів та пішоходів, і я впевнений, що у підсумку всі нововведення збільшать пропускну спроможність Київського Шляху. Щодо острівців безпеки, то вони стануть справжньою окрасою Борисполя. Дуже мало українських міст можуть похвалитися такою цікавою родзинкою. Тому не поспішаємо з висновками, чекаємо завершення робіт», — наголосив Володимир Борисенко. 

Орієнтовно роботи на відрізку від вул. Глібова до вул. Момота мають завершити до 1 жовтня. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Сергій 5 вересня 2021 22:38
    • Не подобається
    • +2
    • Подобається
    Острівки безпеки? Не те що незручно - небезпечно, знаки навколо валяються. Острівки небезпеки в загальному
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031