Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Молитовний сніданок у Борисполі


Молитовний сніданок  у Борисполі

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України у Борисполі в перший день жовтня за ініціативи міського голови було проведено перший Молитовний сніданок міста Борисполя. Цей захід присвячений молитві за місто, за свій народ, за країну.

Зародження традиції

Історія молитовних сніданків розпочалася у 1953 році в Сполучених Штатах Америки, коли під час політичної кризи президент країни Дуайт Ейзенхауер запропонував зібратися правлячій владі та опозиції, громадським діячам та помолитися разом за свою країну.
Цьогоріч 69-й молитовний сніданок відбувся в США, а в Україні в Українському домі в Києві 8 вересня провели 9-й Національний молитовний сніданок, що зібрав близько тисячі делегатів з України та світу і став найбільшим у Європі та другим після Сполучених Штатів Америки.
Традиція молитовних сніданків бере початок зі сторінок Біблії. Там описується, як Ісус Христос зібрав своїх учнів за сніданком, поєднавши його зі спілкуванням та благословенням на майбутню роботу та служіння.
Мета молитовного сніданку у Борисполі — помолитися разом за місто та попросити у Бога благословення. Урядовці, міський голова, депутати міської, обласної ради та народні депутати Верховної Ради, активні громадські діячі, священнослужителі, бізнесмени, освітяни та капелани — всі молилися разом за Україну. Молитви звершували громадські та релігійні діячі.

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі

Український формат

Особливим гостем на першому молитовному сніданку Борисполя була Народна артистка України, Депутат Верховної Ради IV, V, VI, VIII скликань, співкоординаторка Національних молитовних сніданків Оксана Білозір, яка зазначила, що молитовний сніданок — це середовище, де ми починаємо проявляти любов та підтримку однин до одного.
«Молитовні сніданки ми започаткували вже давно, ще після Помаранчевої революції, — розповіла Оксана Білозір. — У парламенті була Комуністична партія України, дуже впливова політична сила, яка мала тоді більшість. І ми мали потребу в парламенті створити молитовну групу. Спочатку це була традиція в четвер, коли в парламенті найважливіші голосування, збиратися зранку і розбирати Святе Письмо, обговорювати Його. Адже в Біблії ми можемо знайти відповіді на всі питання. Коли ми мали цю молитовну групу, з’являлося розуміння ситуації та іншої сторони. Це була основа, щоб ми залишалися людьми в парламенті. Для нас було прикладом, що в Європарламенті завдяки молитовним сніданкам намагаються сфокусувати погляди європейців на моралі. У молитовній групі в українському парламенті було 40-60 народних депутатів.
Потім виникла гарна потреба об’єднати міжконфесійну раду церков з парламентом. Самий перший, хто нас підтримав, — це Патріах Філарет. Це був 2006 рік.
Ми зробили не просто парламентський молитовний сніданок, а міжнародний міжпарламентський молитовний сніданок, який об’єднав усі напрямки християнських конфесій, політиків та громадських діячів».
На перший молитовний сніданок в Україні приїхали представники 15 країн. З часом до заходу приєднувалися і діючі президенти країни. Цьогоріч так само був дуже великий молитовний сніданок під патронатом голови Верховної Ради за вже усталеною традицією.
На подію запрошувалися мери, представники регіонів, які, надихнувшись, також уже проводили молитовні сніданки по містах. Традиція молитовних сніданків тепер є і в Борисполі.
«Ми маємо унікальну можливість — залишити всю марнотність та усвідомити, що не можемо жити без вищої сили. Навіть якщо ми не воцерковлені, ми, українці, бачимо присутність Божої волі кожен день. Проте якщо ми не будемо про це говорити час від часу, то і не будемо її помічати, — зазначила Оксана Білозір. — Хтось приходить на молитовний сніданок зі скептицизмом та недовірою, але коли зачитують цитати зі Святого Письма, у них щось змінюється всередині і вони виходять іншими. Щось зароджується нове, добре та тепле в душі».
Наостанок свого виступу співкоординаторка Національних Молитовних сніданків Оксана Білозір побажала: «Нехай Господь благословляє на добрі діла, а присутність Господня буде у вашому житті. В добрий час!»

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі

Початок у Борисполі

До вітального слова долучився ідейний натхненник та ініціатор заходу — міський голова Борисполя Володимир Борисенко: «Мені дуже приємно вітати всіх сьогодні на першому міському молитовному сніданку. Мене надихнув обласний молитовний сніданок, який нещодавно відбувся та учасником якого я теж був.
На нашому молитовному сніданку присутні представники всіх конфесій, які є у нашому місті. Також присутні підприємці, політики, учасники АТО, депутати всіх рівнів — місцевої, обласної ради, народні депутати та голови ОТГ Бориспільського району. Я вдячний кожному, хто завітав до нас.
Хочу зачитати рядки зі Святого Письма. В Біблії в Посланні до Єфесян в 4 розділі написано: «Одне тіло, один дух, як і були ви покликані в одній надії вашого покликання. Один Господь, одна віра, одне хрещення, один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх. А кожному з нас дана благодать у міру дару Христового».
У нас один Бог і одна віра. І коли нам, українцям, насправді стає тяжко, ми всі приходимо до Бога: молимось Йому та просимо про допомогу.
Наша сила в єднанні, адже тільки об’єднавшись, ми можемо чогось досягти. Я думаю, що буде гарною традицією проводити молитовний сніданок мінімум раз на півроку. Запрошуємо всіх — активістів, громадських та релігійних діячів, бізнесменів, політиків — долучитися до цієї події в майбутньому.
А наразі, користуючись нагодою, хочу підняти тему, яку інколи замовчують. Проте я вважаю, що саме ця платформа призначена для того, щоб піднімати болючі теми. Булінг — наразі це актуально. Раніше також було протистояння і сьогодні воно є. Сьогодні в школах є булінг. В сім’ї є насилля, є політичний булінг. Що з цим робити? Рамки притискання встановлюємо ми.
В далекому 1572 році у Франції відбулася різанина протестантів католиками. Вважається, що Катерина Медічі, мати короля Карла ІХ, була ініціатором цієї різанини, що розпочалася 24 серпня зі вбивства адмірала Ґаспара де Коліньї і поширилася на увесь Париж та міста й села поруч. Це була Варфоломіївська ніч. Протестантів було вбито більше за одну ніч, ніж за весь час протистояння до цього. Вбивства тривали декілька місяців. Сучасні оцінки кількості загиблих різняться в межах від 5 до 30 тисяч. Ця трагедія вважається однією з найбільших в історії релігійних війн. Хоча тоді на цю подію реагували з піднесенням, уже тоді це можна було назвати булінгом.
На сьогоднішній день на мене як міського голову, на заступників та мою команду покладена відповідальність — ми маємо дбати про розвиток нашого міста. Ми стикаємося з політичним булінгом. Що з цим робити, адже ми маємо йти до своєї мети? Я вважаю, опираючись на рядки з Біблії, що ми маємо бути єдині.
Саме тому я планую створити молитовну раду та очолити її. Що це нам дасть? Буде ще один дорадчий орган міської ради. Адже коли важко прийняти якесь важливе рішення, я звертаюсь до дорадчих органів. Тому я б хотів, щоб при нашій міській раді був ще один офіційний дорадчий орган — молитовна рада».

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі 

Єднання в молитві

Представники духовенства молились разом із представниками влади, бізнесу та громади. Адже ніщо так не об’єднує людей, як спільна молитва.
Для спільної молитви за владу, за народ, за сім’ї, за Україну були запрошені настоятель храму святих Володимира та Ольги Української Греко-Католицької церкви у місті Борисполі Протоієрей Ігор Шабан, депутат Бориспільської міської ради Анастасія Гаспарян, підприємець, волонтер, благодійник Тетяна Хміль, регіональний пастор Всеукраїнського союзу церков Євангельських Християн Баптистів Олександр Купенко.
Спільну молитву за мир, здоров’я, військових та їх сім’ї та перемогу звершили військовий капелан міжнародного центру Нацгвардії отець Григорій Березюк, ветеран АТО батальйону ім. генерала Кульчицького Євген Сорока, депутат Бориспільської міської ради Катерина Шабан, пастор церкви християн віри Євангельської «Слово віри» Анатолій Білоножко.
До спільної молитви за місто, міську владу долучилися настоятель Римо-Католицької парафії Преображення Господнього отець Андрій, начальник управління освіти та науки міста Борисполя Тетяна Павленко, пастор церкви адвентистів сьомого дня Віталій Єрьомін.
Депутат Київської обласної ради Валерій Ксьонзенко зазначив, що вже не вперше стає учасником молитовних сніданків і наголосив на їх важливості. Адже на таких заходах присутні настоятелі храмів всіх конфесій, посадовці, люди різних професій, вчителі, бізнесмени. «Ми розуміємо, наскільки нам потрібна у житті віра в Бога. І все, що відбувається в державі, іде від Бога, — зазначив Валерій Ксьонзенко. — Ми розуміємо, що є заповіді Божі, які ми повинні знати та жити по них. Кожен із нас повинен так жити, щоб ніхто не зміг сказати, що ми зробили щось погане. Якщо ми будемо так жити, то наша громада Бориспільська буде розвиватися, буде всюди лад. Всім я хочу побажати Божого благословення».
Наостанок голова міста Борисполя Володимир Борисенко подякував всім за те, що зібралися на цей захід: «Перший молитовний сніданок Борисполя — це вже історія, яку ми разом з вами щойно звершили». Ось так 1 жовтня у Борисполі започатковано традицію молитовних сніданків. Як зазначив голова міста Борисполя, молитовні сніданки планується зробити регулярними, раз на півроку.

Молитовний сніданок  у Борисполі

Молитовний сніданок  у Борисполі

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Ан 9 жовтня 2021 10:50
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Первое послание Ивана 5:3
    Ибо это есть любовь к Богу, чтобы мы соблюдали заповеди Его; и заповеди Его нетяжки.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031