Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

З 21 жовтня невакциновані жителі Київщини не зможуть користуватись громадським транспортом


Кабінет Міністрів передбачив посилення правил для пасажирських перевезень міжрегіонального сполучення у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки. Йдеться як про регулярні, так і про нерегулярні перевезення.

Про це сьогодні, 12 жовтня, під час брифінгу повідомив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов.

«Із 21 жовтня жителі Київщини не зможуть вільно користуватись громадським транспортом. Їм потрібно бути мати при собі або COVID-сертифікат, або негативний ПЛР- чи експрес-тест. На такі кроки Уряд був вимушений піти через збільшення кількості хворих», – пояснив Олег Торкунов.

Відтак водії, члени екіпажу та пасажири повинні будуть мати один із вказаних документів:

– документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; для регіонів «жовтого» рівня – документ, що підтверджує отримання хоча б однієї дози дводозної вакцини;

– міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях,

– негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу “Дія”;

– негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Зазначимо, що ці обмеження набудуть чинності з 21 жовтня. Проте вони не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів.

Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Ан 14 жовтня 2021 11:27
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Так можуть довести громадський транспорт до занепаду.
    Вже ітак після локдауну не ходять автобуси в деякі села Київщини !
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031