Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Перший номер списку ЄС нехтує бажаннями виборців або Село проти депутата


Перший номер списку ЄС нехтує бажаннями виборців  або Село проти депутата

Біля Будинку культури. Є додаткові зручності — поряд вода, туалет на вулиці і в приміщенні, навіть відеоспостереження. Місця вистачить і на дитячий, і на спортивний майданчик. І від дороги відстань достатня.

Мешканці Глибокого звернулися до Бориспільського міського голови Володимира Борисенка та секретаря Бориспільської міської ради Владислава Байчаса з проханням замінити депутата округу Дмитра Суліму. Здається, це перша подібна ситуація на Бориспільщині.

Жителі села Глибоке звернулися до щотижневика «Вісті» із наболілим: «Наш депутат Дмитро Суліма від партії ЄС нас не чує! Потрібно щось робити, потрібно рятувати село. Ми просимо замінити нам депутата», — заявили вони.
Ситуація нестандартна, тож «Вісті», насамперед, попросили прокоментувати її старосту Глибоцького старостинського округу Олександра Сивця.

Олександр Сивець: «Дитячий майданчик став останньою краплею»

За словами старости, йому довелося докласти чимало зусиль, щоб налагодити плідну співпрацю з депутатом, якого за розподілом призначили опікуватися старостинським округом. Як з’ясувалося, співпраці не вийшло. Невдоволення мешканців села роботою депутата назрівало давно, але кульмінація наступила 7 жовтня, коли Дмитро Суліма, депутат фракції ЄС, на офіційній сторінці села у мережі Фейсбук розмістив пост, у якому повідомив, як планує розподілити свій «депутатський мільйон». Це повідомлення викликало шквал емоцій. Причина — локація дитячого майданчика, розмови про який розпочалися ще в липні. Щодо його місця розташування проводилося опитування — у магазинах лежали листки опитування, де мешканцям села пропонували обрати одну з двох локацій: на провулку Парковому і біля Будинку культури. У результаті близько 130 голосів було віддано за майданчик біля клубу, і лише 30 за паркову зону. Причиною небажання бачити майданчик біля церкви мешканці називають брак зеленої зони. Натомість біля Будинку культури зручне місце для цього, є й додаткові зручності, зокрема, відеоспостереження. «На жаль, я лише усно повідомив Дмитра Суліму про результати опитування. Коли у повідомленні від депутата адресою майданчика було зазначено провулок Парковий, мешканці здійняли бучу. Бо всупереч думки більшості, дитячий майданчик запланували розташувати на невеликій ділянці паркової зони позаду сільського храму. З одного боку від неї розташований бювет, з іншого — озеро. Наступного ж дня я звернувся зі службовою запискою, додавши до неї листи опитування, до міської влади», — розповідає Олександр Сивець.
Враховуючи резонанс, міський голова Володимир Борисенко запропонував провести у Глибокому виїзний прийом громадян. 13 жовтня до Глибокого, окрім міського голови, приїхали його заступники — Віталій Горкун, Людмила Бистра, Тамара Матяш, Сергій Лещенко, Євгеній Грона та секретар міської ради Владислав Байчас. У сільському Будинку культури зібралося більше 100 мешканців. Брав участь у зустрічі і депутат округу Дмитро Суліма. Міському голові передали два звернення від мешканців Глибокого. Перше — про те, що люди проти дитячого майданчика біля церкви, друге — про недовіру депутату Дмитру Сулімі. Під ним підписалося 525 осіб. Мер запевнив, що на обидва документи відреагує належним чином.

Перший номер списку ЄС нехтує бажаннями виборців  або Село проти депутата

Паркова зона. Поряд озеро, водойма, у якій на початку 90-х загинули два семирічних хлопчики. Парку там практично немає, дуже невелика територія зеленої зони. А буде майданчик — територію поруч зовсім затопчуть.

Мешканці Глибокого: «Депутат нас взагалі не чує»

На зустріч до журналіста вийшли мешканці села, які щиро вболівають за його долю. Жінки поважного віку з болем і тривогою дивляться у завтрашній день, і цю тривогу підтверджують їхні історії зустрічей із депутатом.
«Коли депутат Дмитро Суліма вперше приїхав до нас та зустрічався з представниками громади у сільській раді, неприємно вразили його слова: «Ви мене не вибирали». Так, ми хотіли бачити депутатом іншу людину, але зараз потрібно працювати разом. Йому пропонували взяти помічниками людей, які вболівають за село. Але дехто з них вже під час зустрічі ставив незручні запитання. Таких він у помічники не захотів. Поваги від депутата представники громади Глибокого не відчули. Натомість було зверхнє ставлення до людей.
Рік наближається до завершення, і ми не бачимо, щоб наш депутат щось зробив для села. Історія з дитячим майданчиком стала останньою краплею. Особливо він налаштував проти себе літніх людей, які регулярно відвідують сільський храм. Там уже були поставили тенісні столи — під час служби у храмі паралельно з молитвами довелося слухати від підлітків зовсім не літературну лексику. Тому ми і взялися збирати підписи, щоб нам замінили депутата. 525 підписів зібрали за один день. Люди у нас молодці. Коли у середу проходив виїзний прийом, депутат при всіх людях почав «нападати» на старосту, намагався звинуватити його в проблемах, що виникли, вимагати від нього звіту. Присутні обурилися, їх підтримав міський голова. Загалом, нашому депутату немає про що звітувати. За великим рахунком, будівництво ще одного дитячого майданчика для нас не є нагальною потребою. У селі їх три. При великому бажанні можна вдосконалити той, що розташований біля клубу», — розповідає мешканка Глибокого Лідія Погребняк.
З нею погоджується Марія Пономаренко: «Коли депутат Дмитро Суліма приїжджав у село знайомитися, сказав: «У вас село цвіте, але я зроблю його ще красивішим». Ми тоді озвучили найбільш нагальні проблеми. У криницях води немає, у свердловинах вона іржава. Ми з Борисполя возимо воду, тому є потреба в бюветі. Про дитячий майданчик навіть мови не було.

Перший номер списку ЄС нехтує бажаннями виборців  або Село проти депутата

Міський голова В. Борисенко разом із заступниками та секретарем міської ради провели виїзний прийом у Глибокому.

Після появи інформації про дитячий майданчик ми зверталися до Дмитра Суліми, дзвонили й казали, що не варто його ставити біля церкви. Поряд ставок, малечі небезпечно гратися біля нього. Та депутат заявив, що вирішуватиме сам.
Піднімала громада й питання про благоустрій цвинтаря, а у відповідь почули: «Мені потрібні живі, а не мертві».
Просили про благоустрій озера. У селі ще є незаасфальтовані вулиці — там, де виросли нові масиви. Усі ці потреби були проігноровані, натомість запропоновано ще один дитячий майданчик.
Батьки наші село піднімали, працювали тут, а тепер прийшла людина, далека від сільських проблем та реалій, яка навіть слухати нас не хоче».
Марія Гусинець, Заслужений вчитель України, що 55 років пропрацювала у школі, вважає: причина недовіри — саме в ігноруванні депутатом потреб та думки людей.
«Депутат Дмитро Суліма нам не сподобався з перших днів, і передусім — своїм ставленням до людей.
Наприклад, неодноразово він оголошував зустрічі і не приїжджав на них. Одна моя колега-вчителька розповіла, що на прийомі замість поради й допомоги Дмитро Суліма їй нагрубіянив, жінка пішла зі сльозами на очах. Тому, коли дізналася, що збирають підписи під зверненням щодо відкликання депутата, з радістю поставила свій підпис.
Я депутат із 25-річним стажем. Завжди знала, чим живе село. Протягом попередніх років було багато зроблено: заасфальтовані вулиці, проведене освітлення. За цей рік — нічого, лише запропоновано черговий дитячий майданчик. Але ж вистачає більш нагальних проблем. Потрібно і питання з питною водою вирішити, і благоустрій озера провести, і пам’ятник загиблим воїнам реставрувати. На жаль, про все це депутат навіть чути не хоче», — ділиться вона із журналістом «Вістей».

Дмитро Суліма: «Не хочу конфліктів і протистояння»

«Вісті» звернулися телефоном до Дмитра Суліми з проханням зустрітися і відповісти на кілька запитань із приводу ситуації на його депутатському окрузі.
— Чому із усіх сільських проблем ви обрали саме дитячий майданчик? Чи були інші пропозиції?
— Я запитував у мережі Фейсбук на сторінці «Глибоке-Городище» чого хочуть люди, щоб було зроблено у цьому році. Серед пропозицій були: дитячий майданчик, бювет для питної води, освітлення, дороги. Але найбільше просили дитячий майданчик.
— За якими критеріями була обрана локація для дитячого майданчика?
— Особисто я місце не обирав, попросив старосту. Коли люди визначили два місця (парк і Будинок культури), староста провів опитування, і почався конфлікт. Його звинуватили, що опитування однобоке. Тому я підготував свої листки опитування, роздав людям, які зголосилися його проводити.
До мене на прийом приходили люди літнього віку, які були проти майданчика біля церкви. Але загалом опитування показало, що близько 180 жителів хочуть бачити майданчик у парку, і близько 50 — біля Будинку культури. Щоб не створювати конфлікту з літніми людьми, парафіянами церкви, я вважаю, що потрібно йти на компроміс і розміщувати дитячий майданчик там, де він нікому не заважатиме, де є туалет і відеонагляд, тобто біля Будинку культури. Моє завдання, щоб у селі не було конфліктів і протистояння.

До теми: Після засідання регламентної комісії, що відбулася 22 жовтня, питання заміни депутата винесли на розгляд сесії Бориспільської міської ради. Обговорення не знадобилося, адже, за словами міського голови Володимира Борисенка, за згодою з депутатом комісія прийняла рішення на користь громади села. Таким чином, на місяць округ залишається без депутата. Протягом цього періоду регламентна комісія має визначити іншого депутата, що працюватиме на окрузі замість Дмитра Суліми.

Перший номер списку ЄС нехтує бажаннями виборців  або Село проти депутата

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031