Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Проблем із киснем у Борисполі немає


На початку роботи ковідного відділення в Бориспільській лікарні були побоювання щодо вчасного постачання кисню. Адже хворі з новим штамом коронавірусу потребують дуже багато кисню, а постачає його лише одна компанія.
Загалом у лікарні є договори з трьома постачальниками, але наразі кисень є лише в одного. Були побоювання що він не впорається з запитами лікарні, але вони не справдились.
«Зараз нам кисень привозять раз на два дні. Цього нам повністю вистачає, аби не хвилюватися за хворих. Так, у інших постачальників і досі немає кисню, проте той, що залишився, повністю задовольняє наші потреби», — зазначив Олександр Щур.

 

МОЗ: кисню вистачить на всіх

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я України, 1 листопада відновили роботу два найбільші виробники кисню. Обидва підприємства з середини жовтня проводили планові регламентні роботи, тому МОЗ завчасно звернулося до них із проханням надати резервний запас кисню, щоб забезпечити ковідні лікарні.
Наразі в Україні виробництвом кисню займаються 35 підприємств, більшість із них працює на максимальну потужність. Всього на добру виробляється понад 400 т кисню.
На сьогодні за допомогою централізованих систем киснем забезпечуються більш ніж 38 тисяч ліжок. Облаштовано понад 160 систем централізованого постачання кисню, додатково встановлено понад 130 кисневих станцій та більше як 150 кріогенних газифікаторів. При цьому кожна область вирішує самостійно, як розпоряджатися наданим киснем.
Для надання медичної допомоги хворим, які мають тяжкий та вкрай тяжкий перебіг хвороби, додатково закуплено та поставлено близько 1 700 апаратів штучної вентиляції легень.
Загалом на потреби удосконалення систем киснепостачання цього року вже було виділено 1,148 млрд грн. Із них цієї осені в регіони направили майже 400 млн грн. Тобто місцева влада мала час встановити кисневі станції чи закупити балони.
Зважаючи на напружену ситуацію та підвищене споживання кисню, міністерство продовжує працювати над додатковим забезпечення киснем закладів охорони здоров’я, які лікують хворих на ковід. 

Хвилі ковіду мають різний характер, тому необхідність у кисні залежить від їхньої інтенсивності. Хворий на ковід зараз споживає у 5-6 разів більше кисню, ніж у попередні хвилі.
Довідково: Якщо на початку жовтня в Україні споживали 280 т кисню на добу, на середину — 330 т рідкого кисню, то зараз вже 367 т.

Джерело: прес-служба МОЗ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031