Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Льодова арена, два басейни, чотири кінозали біля Аеромолу: фантазії владного Борисполя чи реальна перспектива?


Льодова арена, два басейни, чотири кінозали біля Аеромолу: фантазії владного Борисполя чи реальна перспектива?

На передноворічному сесійному засіданні Бориспільської міської ради відбулася презентація концепції спортивно-культурного комплексу «Простір для життя», реалізація якого у Борисполі сьогодні видається фантастикою. Але дуже хочеться, щоб її втілили у життя.

Проект комплексу, який сьогодні має робочу адресу Аеродромна, 7, представляла представник проектної організації, яка розробила концепцію майбутнього комплексу.
Проектні пропозиції передбачають, що комплекс буде розташовуватися на чотирьох гектарах землі поруч із Аеромолом неподалік від аеропорту «Бориспіль». На земельній ділянці, яка поруч має зручну транспортну розв’язку, передбачається поєднати основну будівлю і зовнішній простір, спорт і навчання, відпочинок та розваги, а вільний простір із можливістю проживання у готелі.
Для зручності відвідувачів запроектовано будівництво трирівневого або чотирьохрівневого паркінгу, який має вміщати до 500 автомобілів, зовнішньої парковки. Вся внутрішня територія буде пішохідною. Передбачено зелену паркову зону, де можна просто погуляти, та зону для пікніків із мангалами, зони, де можна придбати їжу та напої. Велика площа стане територією спорту, де розташується зовнішній майданчик для гри у баскетбол і волейбол, тенісний корт, тренажери для воркауту, скеледром. Поруч — вело-ролодром. Усю територію максимально озеленять.
Основна будівля матиме дуже незвичну форму трилистника. Її площа складатиме 37800-38000 кв. м, максимальна висота — до 20 м. У деяких частинах вона матиме 3 поверхи, у деяких — лише один. Перший поверх займатиме площу 17000 кв. метрів. Будівля розділена на три частини, поєднані загальним простором. Перша частина — аквазона зі SPA-комплексом, різними типами лазень, саун, соляною кімнатою, роздягальнями, технічними приміщеннями тощо. Передбачено повноцінний басейн на 25 метрів за олімпійськими стандартами на 5 доріжок і звичайний басейн із гідромасажем для відпочинку.
У другій зоні заплановано багатофункціональну спортивну залу з супутніми приміщеннями. Це зала для занять різними видами спорту і проведення змагань з цих видів спорту. Трибуни у вигляді амфітеатру поміщатимуть до 300 глядачів.

Льодова арена, два басейни, чотири кінозали біля Аеромолу: фантазії владного Борисполя чи реальна перспектива?

Основним об’єктом найбільшої зони проекту стане льодова арена зі всією необхідною інфраструктурою. На другому поверсі передбачаються посадкові місця на більш ніж тисячу людей. Можна буде проводити змагання з хокею або з фігурного катання. Передбачено вертикальні площі для організації виставок та експозицій. Підприємці, які торгуватимуть їжею та напоями, матимуть змогу орендувати площі для свого бізнесу.
На другому поверсі запроектований простір для розваг і 4 повноцінні зали кінотеатру. Враховано можливість залишити дітей із нянею чи аніматорами.
Територія спорту включатиме тренажерний зал, зали для занять фітнесом, йогою. Територія третього поверху — це готель на 36 різних варіантів номерів та ресторан із терасою на даху і зеленою терасою.
Коментуючи виступ представника проектної організації, Бориспільський міський голова Володимир Борисенко зазначив: «У наступному році дуже багато виділятиметься коштів через Міністерство молоді та спорту на покращення спортивної інфраструктури. Там будуть програми, які передбачають певну кількість квадратних кілометрів криги, води, спортзалів, футзалів, майданчиків для воркауту… І ми плануємо таким чином потрапити до цієї програми. Проект, який презентували на сесії, поки що розробляється за кошти проектної організації. Паралельно вони є представниками кількох інвесторів, які мають бажання долучитися до реалізації цього проекту. Міська влада має виступати замовником у цьому проекті й залучати до його реалізації максимальну кількість грантових державних коштів. Місто може долучитися до нього тільки земельною ділянкою. Перспектива, можливо, і неблизька. Але географія нашого міста, розташування його близько до столиці дає певність у тому, що комплекс буде затребуваним. До нас ще й із Києва приїжджатимуть».

Льодова арена, два басейни, чотири кінозали біля Аеромолу: фантазії владного Борисполя чи реальна перспектива?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Ан 14 січня 2022 12:17
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Бориспільці давно мріють про справжній аквапарк.
    Чому б не втілити наші мрії в даному проекті ?
  2. Zoryana 14 січня 2022 18:51
    • Не подобається
    • +1
    • Подобається
    Давно пора!!!!!! Борисполь ездит в Бровары. Территория есть. Стройте и немедленно!!!
  3. 11 15 січня 2022 16:26
    • Не подобається
    • +2
    • Подобається
    то в місті вже вирішені всі проблеми з комунальним господарством? опаленням? боргами по комуналці?
    у нас побудовано обхідна дорога щоб автобуси на махачкалу та харків з дніпром не проїжджали містом?
    у нас гарно виглядають будинки? не облуплені хрущовки з ганчір'ям на фасадах а акуратні утеплені та пофарбовані будівлі?!
    у нас утеплені школи, музеї, дитячі садочки, будинки? у нас не вимикають електрику по місту на півдня коли завгодно? можна і басейн бо контингент бачте страждає - їздить в бровари! а те що у нас в місті одна з найдорожчих тарифів на воду цих "туристів в бровари" не цікавить - як ви тоді платитимете за ваш "басейн"?
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031