Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Микола Корнійчук: зробимо мікрорайон зразковим


Микола Корнійчук: зробимо мікрорайон зразковим

КОРНІЙЧУК Микола Петрович, депутат Бориспільської міської ради — Бориспільська міська партійна організація політичної партії «НАШ КРАЙ». Член комісії з питань житлово-комунального господарства, приватизації, благоустрою та екології.Округ № 33 — вулиця Нова ІІ.

Коли округ знайомий не з чуток

Микола Корнійчук протягом 16 років обіймав посаду першого заступника Бориспільського міського голови. Округ, яким він, як депутат, опікується сьогодні, невеликий територіально. Однак у 5-ти дев’ятиповерхівках мешкає значна кількість мешканців. Будинкам близько 40 років. Деякі мережі — їхні ровесники, хоча інфраструктура на території мікрорайону оновлювалася в міру можливості або за необхідності. Протягом попередніх років за сприяння міської влади багато було зроблено для благоустрою території: встановлено сучасні дитячі майданчики, спортивний майданчик, оновлено асфальтове покриття на прибудинкових територіях, прокладено тротуарні доріжки. Але вистачає питань, які на сьогодні залишилися невирішеними.

Долю мільйона вирішували з громадою

Щоб визначитися з проблемами, на які буде витрачено депутатський мільйон у 2021 році, депутат Микола Корнійчук разом із активістами громади пройшлися мікрорайоном, визначили проблемні точки і спільно вирішили, які роботи потрібно виконувати першочергово. Він наголосив: «Я не планую встановлювати парканчики навколо клумб. Натомість вирішуватимемо глобальні для мікрорайону питання. Зробимо його зразковим». Насамперед, вибір впав на територію між будинками №10 і №4, де проходила вузенька асфальтована доріжка, а навколо паркувалися автомобілі. Кому щастило, ставив авто на майданчик, висипаний дрібним гравієм, іншим довелося займати зелену зону біля будинку №10. Ближче до будинку ростуть дерева, а біля дороги зона давно перестала бути зеленою, періодично перетворюючись на грязюку. 40 років тому ніхто не міг передбачити, що у людей буде стільки особистого транспорту. Левову частину свого «депутатського мільйона» Микола Корнійчук використав на облаштування на цьому місці стоянки для автомобілів. Капітальний ремонт майданчика для зупинки автомобільного транспорту між будинками №10 і №4 попередньо планувалося провести за суму понад 800 тис. грн. По факту роботи коштували 1 млн 082 тис. 674 грн.
Другим об’єктом 2021 року, зробленим за «депутатські» кошти, став сміттєвий майданчик між будинками №4 і №8. Замість обваленої бетонної огорожі сьогодні там стоїть сучасний павільйон. Ворота закриваються механічними кодовими замками. Поруч, на місці, де скидали великогабаритне та будівельне сміття, встановлено помаранчевий контейнер. До слова, жодного пластикового пакета на кущах, як раніше, вже не спостерігається. Коштував майданчик 206 тис. 508 грн.
«Робота, яку можна побачити, розпочалася півроку тому, і за цей час облаштовано і автостоянку, і майданчик для сміття. Мешканці цим дуже задоволені. У співпраці з депутатом суміжного округу Микола Корнійчук подбав, щоб після ремонту асфальтового покриття на провулку 1 Травня збереглося обмеження для проїзду автомобільного транспорту, яке свого часу зробило провулок безпечним і практично пішохідним», — зазначає мешканка мікрорайону Лідія Акопова.

Не благоустроєм єдиним

Обов’язки депутата — це, насамперед, робота в комісії та постійна робота з виборцями. Микола Корнійчук є членом житлово-комунальної комісії, яку очолює Ігор Шалімов. Він зазначає, що сьогодні комісія дуже багато уваги приділяє підтримці комунальних підприємств.
Розповідаючи про роботу з виборцями, депутат звернув увагу, що серед звернень чимало стосується оформлення місця реєстрації. Часто звертаються за допомогою у оформленні субсидій, за матеріальною допомогою. Хворіють люди не тільки ковідом та ускладненнями після нього. Значно більше трапляється смертей від серцево-судинних захворювань. Дуже багатьом доводиться робити операції на серці (стентування). Люди отримують травми, які потребують оперативного втручання. Кошти, які виділяються кожному депутату на матеріальну допомогу, дуже швидко розходяться. Адже тільки один стент коштує 40 тис. грн, а ставлять їх по два або й три відразу. Більше 50 тис грн. коштує тазово-стегновий суглоб. Зазвичай, матеріальна допомога покриває тільки частину витрат.
Прийом громадян ведеться без графіка, після домовленості телефоном.

Микола Корнійчук: зробимо мікрорайон зразковим

Микола Корнійчук: зробимо мікрорайон зразковим

«Спадкові» проблеми на шляху вирішення

Микола Корнійчук у розмові з кореспондентом назвав проблему мікрорайону на вулиці Нова ІІ, яка стосується усього міста — це електропостачання розподільчого пункту (РП-11) і двох трансформаторів трансформаторної підстанції (ТП-727). РП-11 — це високовольтні комірки, куди підведені два кабелі з підстанції «Бориспіль». Через ці комірки розподіляється напруга 10 тисяч вольт по трансформаторних підстанціях на вулицях Шевченка, Європейська, у напрямку центра міста, водоканалу, та через вулицю Київський Шлях до міської ради. До цього РП, у тому числі, підключений торговий центр PARK TOWN та інші підприємства. Від нього живляться два трансформатори ТП-727, розташовані в одній будівлі з розподільчим пунктом. Ці трансформатори подають струм на багатоповерхівки на вулиці Нова ІІ, магазинчики в районі пожежної частини, від них також заживлена і пожежна частина. Від РП-11 прокладено кабель для електропостачання академічного ліцею. З другого боку до ліцею підведено лінію з вулиці Головатого. Завдяки системі подачі електроенергії до ліцею вдалося закільцювати два мікрорайони: масив на Новій ІІ і мікрорайон на вулиці Головатого.
Кабельні мережі до РП-11 були побудовані наприкінці 70-х — на початку 80-х років. Тоді ці дві кабельні мережі по своїй пропускній спроможності задовольняли потреби у потужностях. За 40 років кабелі зносилися. До сьогодні на одному з них встановлено більше 50 муфт на місцях аварій, а на другому — ліквідовано до трьох десятків пошкоджень. Вони вже не витримують потужності, яка має надходити від підстанції «Бориспіль» до РП-11.
«Ще коли Бориспіль очолював Анатолій Федорчук, ми неодноразово їздили до керівництва Київобленерго, просили їх звернути увагу на ці дві лінії, щоб збільшити потужність електропостачання центру міста, — розповідає співрозмовник. — Саме тоді виникла проблема з електропостачанням SkyCity. Забудовник навіть подавав скарги до прокуратури, до правоохоронних органів на мене як заступника міського голови, за те, що я не дозволяю видати їм технічні умови на підключення до РП-11, яке й сьогодні на балансі міської ради — територіальної громади. А я на всіх зверненнях писав, що потужність можна надати тільки за умови перекладання мереж від підстанції Бориспіль на кабелі з більшою пропускною здатністю. Їх довжина — близько 3,5 кілометра. У 2020 році Київобленерго був розроблений і погоджений у міській раді проект. Сьогодні ведуться роботи по прокладанню цих ліній. Використовується новий матеріал — шитий поліетилен, надійність якого набагато більша і пропускна спроможність кабельних мереж зросте більш ніж у два рази».

Зняти напругу через перенавантаження

Микола Корнійчук звернув увагу, що існує серйозна проблема з електропостачанням і у самих багатоповерхівках. У будинках, які зводилися близько 40 років тому, при перенавантаженні періодично вигоряють щитові на поверхах або й цілі стояки. Там закладені алюмінієві дроти малого перетину та передбачено потужність електропостачання на кожну квартиру по 1,6 кВт. У ті часи, коли не було стільки побутової техніки, цього було достатньо. Нині забудовники передбачають до 5 кВт.
Потрібно робити в комплексі проект капітального ремонту внутрішньобудинкових мереж, міняти кабелі у під’їздах по стояках. Для мешканців такі витрати непосильні, а у положенні про співфінансування поки що немає заміни інженерних мереж. Тож Микола Корнійчук уже сьогодні визначив цю проблему, як одну із пріоритетних на окрузі у наступному році. Тим більше, що РП-11 і ТП-727 на сьогодні належать Бориспільській громаді, і можна спробувати вирішити проблему в комплексі — на шляху від підстанції до щитка на поверсі.
«Також, на сьогоднішній день, існує проблема оновлення ліфтового обладнання в будинках, — зазначив депутат. — Тому через голів будинкових комітетів спільно зі співвласниками квартир будемо отримувати погодження та брати участь у реалізації міської програми співфінансування капітального ремонту багатоквартирних будинків».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Гість Олена 14 січня 2022 22:31
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    Боже боже. Для мешканців ПРИВАТНИХ квартир такі витрати непосильні)))
    А мені в приватному будинку на депутатський мільйон гривень також можна все відремонтувати????? Електрику, каналізацію, доріжки, вікна пластикові зарядити, пару лавочок під хатою поставить....
    Чи наші депутати вилизують одне місце своїм виборцям тільки у місці їх найбільшого скупчення, а саме у багатоповерхівці де на одну особу прийдеться мінімум електрокабелю а нове вікно на першому поверсі зацінять всі 100 виборців аж до дев'ятого поверха??????
  2. 11 15 січня 2022 16:48
    • Не подобається
    • 0
    • Подобається
    20 років на посаді першого заступника міського голови та депутату місько ради він це не зміг чи не встиг цю красу зробити а от зараз зробить точно!
    так?
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031