Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільське районне управління Національної поліції визнане кращим на Київщині


Бориспільське районне управління Національної поліції визнане кращим на Київщині

Наприкінці січня в Головному управлінні Національної поліції в Київській області відбулася колегія за результатами роботи поліції Київщини за 2021 рік. Керівниками підрозділів були озвучені досягнення поліції області, визначено пріоритети діяльності на 2022 рік. Також було відзначено кращий територіальний підрозділ Київщини за підсумками минулого року. Ним стало Бориспільське районне управління поліції. Секретами успіху з «Вістями» поділився начальник районного управління поліції, полковник Тарас Кравчук.

— Вітаємо вас із досягненням. Наскільки для вашого підрозділу важливе таке визнання?
— Дякую. Відзнака важлива, і не стільки для мене як керівника. Ця відзнака важлива для всього поліцейського колективу Бориспільщини, для кожного працівника, адже це результат важкої, кропіткої, часто невдячної роботи всіх наших співробітників, які щоденно сумлінно виконують свої обов’язки. Не рахуючись із особистим часом, вони і вдень, і вночі, в будь-яку пору року, в будь-яких умовах виконують свої завдання.

— Як вдалося досягти таких результатів?
— Ще на початку 2021-го року, під час колегії Головного управління, начальник ГУ Андрій Нєбитов анонсував конкурс на визначення кращого підрозділу Київщини за підсумками року. Беруться до уваги різні показники — і розкриття злочинів, і взаємодія з громадами, і реагування, профілактика та ін.
Кожен із заступників начальника Головного управління визначав кращого за своїм напрямком, потім усі ці оцінки об’єднувались. Скажу відверто, ми особливо не гнались за якимись досягненнями. Колектив просто сумлінно виконував свою роботу за усіма напрямками. Тому ми дуже раді, що нашу роботу оцінили так високо.
До речі, боротьба була запеклою. Друге місце посів Білоцерківський підрозділ, він поступився нам лише однією десятою і кількома сотими бала.

— У якості подарунка підрозділ отримав сертифікат на новий автомобіль. Ви вже вирішили, де він буде працювати?
— Автомобіль ми вже отримали. Вказаний транспортний засіб зараз на території управління і саме тут буде використовуватись.

— Наскільки важливим моментом у вашій роботі і в досягненні високих результатів є взаємодія з місцевою владою?
— Це надзвичайно важливо, адже всі люди хочуть жити в безпечному середовищі, це один із головних факторів спокійного життя громадян. Забезпечити безпечне середовище виключно силами поліції неможливо. Тут нам як ніколи потрібна взаємодія з громадами.
Хочу сказати, що всі без виключення громади нас чують та розуміють важливість цього аспекту. В багатьох із них впроваджені системи відеоспостереження. На жаль, ще не всі вони відповідають вимогам сьогодення, не всі інтегровані в загальну систему, але робота над цим ведеться.
Крім цього, керівництвом громад щорічно приймаються програми підтримки та забезпечення підрозділів. З бюджетів ОТГ виділяються кошти на закупівлю обладнання, техніки, і за це ми дуже вдячні.
Наголошую, що лише у тісній взаємодії з громадянами, керівництвом ОТГ та активістами поліцейські зможуть забезпечити безпечне середовище та спокійні умови життя громадян.

Бориспільське районне управління Національної поліції визнане кращим на Київщині

— Наскільки допомагає у роботі система відеонагляду «Безпечне місто»?
— Це важливий та потрібний інструмент для нашої роботи. Адже система прискорює розшук підозрюваних та автомобілів, які знаходяться у розшуку. Як я вже зазначав, керівництво громад вже зрозуміло необхідність впровадження такої системи. На жаль, у Борисполі ще залишились камери, які не відповідають сучасним вимогам, але в нас вже є домовленість з керівництвом міста про те, що камери будемо міняти. Дуже сподіваюсь, що нам вдасться їх усі об’єднати в одну систему.

— Один із депутатів міської ради планує встановити на своєму окрузі камери відеонагляду на багатоповерхівках та підключити їх до системи «Безпечне місто». Яка ваша думка щодо цієї ініціативи?
— Однозначно позитивна. Якщо це будуть камери, які відповідають нашим технічним вимогам, ми із задоволення підключимо їх до нашої централізованої системи.
Як показують практика та мій особистий досвід, системи відеоспостереження у дворах багатоповерхових будинків надзвичайно ефективні. Там, де вони є, кількість правопорушень падає в рази.

— Одним із нових проектів, направлених на більш тісну взаємодію з людьми, став проект «Поліцейський офіцер громади». Як на Бориспільщині йде його впровадження?
— Скажу так — нам є чим похвалитись. Станом на сьогодні у нас уже працюють чотири поліцейських офіцери громади в трьох ОТГ. Також завершуються підготовчі роботи до запуску цього проекту в Яготинській та Гірській ОТГ. Закінчується ремонт та облаштування приміщень для офіцерів, за кілька тижнів вони вже почнуть працювати. Активно працюємо для впровадження цього проекту в Бориспільській міській ОТГ. Сподіваюсь, що до кінця 2022 року поліцейські офіцери громади будуть у кожній ОТГ Бориспільського району.
Для чого це потрібно? По-перше, девіз поліцейського офіцера громади: «Я тут живу, я тут працюю». Він постійно на місці, у своїй зоні обслуговування та є комунікатором між людьми та іншими підрозділами поліції. Це мінімізує для мешканців необхідність відвідувати районний підрозділ. По-друге, поліцейський офіцер громади одним із перших прибуває на місце злочину. Він на місці збирає інформацію та підключає районне, а якщо потрібно, то і головне управління для розкриття злочину.
Крім цього, поліцейський офіцер громади регулярно спілкується з людьми, консультує їх, тобто виконує ще й профілактичну роботу. Як показує досвід, рівень довіри до цих офіцерів у людей досить високий, близько 70%.

Бориспільське районне управління Національної поліції визнане кращим на Київщині

— Ще одна цікава безпекова програма, спрямована на профілактику, «Поліцейський — учасник освітнього процесу». Наскільки актуальною вона є?
— За наявною інформацією, у школах, які беруть участь у цій програмі, кількість скоєння правопорушень та кількість випадків булінгу майже нульова. Програма показує свою велику ефективність. Ми виховуємо молодь законослухняною та обізнаною — ці діти вже знають свої права та обов’язки та стануть відповідальними громадянами.

— Наприкінці минулого року в підрозділі впровадили нову комплексну систему для забезпечення прав громадян під час затримання — «Custody Records». Як вона показала себе в роботі?
— Спочатку співробітникам було трохи незвично, але зараз вони вже змогли оцінити переваги та ефективність цієї системи. Хочу зазначати, що з моменту впровадження цієї системи, з усіх фактів затримання осіб за підозрою у вчиненні злочину не надійшло жодної скарги на можливі протиправні дії співробітників поліції.
Наявність системи дисциплінує і самих затриманих. Вони розуміють, що йде постійна відеофіксація, звинуватити у чомусь поліцейських чи інших осіб, які беруть участь у слідчих діях, неможливо.

— Перше місце на Київщині — високий результат. Які плани маєте на цей рік?
— Ми плануємо і надалі сумлінно виконувати свої обов’язки, головне — не опускатися нижче тієї високої планки, яку ми вже встановили. І тут справа не у виконанні показників, а в тому, наскільки безпечно буде почуватись кожен мешканець Бориспільщини. Плануємо продовжити взаємодію з органами місцевого самоврядування з упровадження безпекових програм «Поліцейський офіцер громади» і «Поліцейський — учасник освітнього процесу».
Є в планах і амбітний проект — початок будівництва нового відділення поліції у Золочівській ОТГ. Адже вона досить віддалена від управління та густонаселена. Тому втілення проекту дозволить більш оперативно реагувати на правопорушення на території цієї громади.
Не менш важливим завданням є віднайти механізми забезпечення поліцейських службовим житлом.
Ну і хотілось би, аби в цьому році наші працівники, які виконують дуже важливу, але при цьому вкрай важку та нервову роботу, отримували гідну заробітну плату.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031