Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільська РВА: виходити у човні на воду поки заборонено


Держрибагентство України повідомило, що 20 червня закінчилася весняно-літня нерестова заборона на лов риби. Розпочався рибальський сезон. У той же час попередили, що обласними військовими адміністраціями у період дії воєнного стану можуть встановлюватися додаткові заборони — зокрема, на пересування маломірних плавзасобів, здійснення любительського рибальства у комендантську годину та інші.
«Вісті» поцікавилися у голови Бориспільської районної військової адміністрації Руслана Дяченка, які обмеження для риболовів сьогодні діють на Бориспільщині.

«Досі діє заборона для цивільного населення на походи в ліс та вихід плавзасобами на воду, — наголосив співрозмовник. — Можливість рибалити з човнів після завершення нерестової заборони зараз вивчається військовими на обласному рівні. Питання має погоджуватися з військовим командуванням Києва і Київщини й бути єдиним для всієї області. Зміни, які буде прийнято, можуть стосуватися не лише риболовлі, але й проведення спортивних змагань на човнах, байдарках, яхтах. Найімовірніше, йтиметься не про вихід плавзасобів у відкрите русло, а про притоки і затоки.

Також сьогодні є звернення людей, що мають ліцензії на риболовлю у промислових масштабах. Вони просять дозволу вийти на воду, мотивуючи це позитивним впливом на продовольчу безпеку. Ретельно вивчивши це питання, ми дійшли висновку, що таке рішення на продбезпеку не впливає, натомість відкрило б шпарину для браконьєрства і, крім того, було б помилковим з точки зору військової безпеки. Адже невідомо, що там зараз плаває у воді».

Руслан Дяченко зазначив, що обласна військова адміністрація може не дозволити рибалити з човнів. Без кількох рибин прожити можна, а про безпеку потрібно думати. Імовірний і варіант прийняття рішення щодо запровадження різних обмежень: окремо для русла Дніпра, окремо для його притоків. Як тільки рекомендації на рівні області буде визначено, про них повідомлять офіційно.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031