Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Міська влада розглядає варіант будівництва укриттів на зупинках громадського транспорту


На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 17 жовтня були прийняті два рішення, що стосуються капітального ремонту підвалів для облаштування найпростіших укриттів у Бориспільському ліцеї імені Костянтина Могилка (ЗОШ №5) та у ліцеї імені Павла Чубинського.

Коментуючи питання, член виконкому Валерій Мартишко нагадав, що підвали захищають лише від осколків та ближнього бою. «Від ракетного удару чи снаряду 152 калібру підвал не захистить. Чи є програма по будівництву бомбосховищ? Територія освітніх закладів достатня, щоб побудувати їх. Треба йти в цьому напрямку, адже наш агресивний сусід нікуди не зникне», — наголосив він.

Відповідаючи, міський голова Володимир Борисенко зазначив, що Державні будівельні норми вже змінено, тому всі нові громадські та соціальні об’єкти, в тому числі житлові будинки, дошкільні та шкільні навчальні заклади тощо, повинні мати бомбосховища. Крім того, деякі міста України планують будівництво укриттів на зупинках громадського транспорту. Їх вже почали зводити в Харкові. «Подібний варіант розглядає одне з підприємств нашого міста, що займається бетоном. Це перший крок. А в подальшому дійсно, територія шкіл і садочків дозволяє будувати бомбосховища, от тільки капітальні видатки на нове будівництво, навіть якщо це бомбосховище, сьогодні заборонені», — прокоментував міський голова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031