Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Коли будуть світло, вода й тепло? Відповідає Бориспільський міський голова


Вчора ввечері Бориспіль, як і багато інших українських міст, після масованих ракетних ударів залишився без світла і, як наслідок, без інших комунікацій — не було опалення, води, інтернету та зв’язку. 

Про ситуацію в Борисполі станом на ранок 24 листопада у відеозверненні розповів Бориспільський міський голова Володимир Борисенко.

 

За його словами, тепло в Борисполі вже почали запускати — за рахунок генераторів, що встановлені на теплопунктах. Воно буде подаватися почергово, тому різні котельні будуть працювати в різний час із перервою в кілька годин. 

Трохи іншою є ситуація на вул. Момота. Там стався порив, тому в деяких будинках якийсь час, поки порив не знайдуть та не ліквідують, тепла не буде. 

 

Постачання електроенергії змогли відновити близько 3-ї години ранку, але не для всіх. Наразі світло мають близько 20% бориспільців. Вдалося заживити деякі котельні, набрати води, але без електроенергії залишаються каналізаційно-насосні станції. Таким чином, воду водоканал постачати може, а відводити — ні. Із цієї причини воду почали подавати за раніше оприлюдненим графіком: із 6 до 9 та із 18 до 21 години. 

 

Щодо медицини ситуація наступна: лікарня та амбулаторії первинки працюють від генераторів. Деякі з амбулаторій мають скорочений режим роботи, повний робочий день працюють лише амбулаторії на вул. Гудзя (Лютневій), 12 та на Розвилці (вул. Київський Шлях, 158Б). У випадку нагальної потреби чи відсутності зв’язку до амбулаторії можна зателефонувати за стаціонарним міським номером: 6-10-50. 

Екстрені номери 101, 102 та 103 працюють із перебоями, але працює 112, за ним можна телефонувати з питання медицини, газу, поліції тощо, тобто з будь-яких невідкладних питань. 

 

Заклади освіти працюють у штатному режимі. У дитячих садках діють чергові групи, школи працюють, як звичайно — класи, які вибрали очний режим навчання, так і навчаються. 

 

Вчора увечері у Борисполі запрацювали й пункти незламності. 

Так, зараз для містян доступні місця для обігріву, зарядки телефонів чи зв’язку на наступних локаціях: будівля кінотеатру «Європа» (вул. Київський Шлях, 71), тенісні корти в Міському парку культури й відпочинку, приміщення ДСНС (пожежна станція) на вул. Шевченка, 20. 

Всього на території Бориспільської ОТГ у разі критичної ситуації розгорнуть 21 пункт. Причому 5 додаткових можуть розгорнути будь-якої миті за рішенням міської влади, а інші відкриються, якщо Президент України оголосить час «Ч» (протягом 24 годин з моменту оголошення). 

Зігрітися та зарядити телефон можна також на автозаправних станціях або в продуктових магазинах, які мають генератори та продовжують працювати під час відсутності електроенергії.  

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031