Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У пошуках вільної розетки


У пошуках вільної розетки

Особистий досвід

Коли на минулому тижні електроенергія була відсутня цілу добу, довелося взяти ноутбук, телефони, акумуляторні ліхтарі, павербанки, захопити подовжувач на 5 гнізд і йти шукати точку підключення до електромережі. Насамперед зайшла на тенісний корт. Подивилася на чергу перед входом до намету ДСНС, здивовано глянула на зачинені «будиночки», які анонсували як майбутнє Містечко незламності, і пішла за іншими адресами. У ДЮСШ повідомили, що всі розетки зайняті, черга складає 90 осіб. Біля «Європи» черга також стояла аж на вулиці. Змогла «зарядитися» лише у кафе, де працює генератор. Аншлаг у місцях, де можна було зарядити гаджети, тривав кілька днів поспіль, а люди, не знайшовши вільних розеток, часто голосно висловлювали своє обурення.

Що робити, якщо у пунктах незламності черги?

Просто зарядити гаджети можна не лише у пунктах незламності. Умови для заряджання пристроїв створені на першому поверсі міської ради. Не відмовляють у допомозі й кафе, які мають генератори. Ще не чула, щоб для користування розеткою вимагали щось обов’язково замовити. Поповнити заряд батарей можна у відділеннях Нової пошти, супермаркетах, встановили стійку з розетками у Епіцентрі. Місцем «паломництва» на період блекауту став ресторан швидкого харчування Hesburger. Облаштували пункт зарядки телефонів і на другому поверсі ТЦ «Park Town». Днями там буде підключено генератор.

Чи можна покращити роботу пунктів?

Не секрет, що один розчарований відвідувач може кинути тінь на роботу всього пункту незламності. І якщо вже проблема заявила про себе, то варто подумати, як її усунути. У час інформаційних технологій це зовсім не складно.

Виходом міг би стати канал у соцмережі, наприклад, Телеграм-канал, де велося б інформування про роботу пунктів у режимі реального часу. Кожен черговий по пункту незламності міг би оперативно повідомляти людей, якщо в пункті великі черги, або навпаки, є вільні місця. Крім того, можна було б повідомляти, коли пункт закритий через повітряну тривогу або про зупинку генератора на технічне обслуговування.

Такі короткі інформаційні повідомлення дали б змогу людям зорієнтуватися в тому, до якого пункту краще прямувати.

Працівники пунктів незламності — волонтери

На людей, які обслуговують пункти незламності, лягає велике навантаження. Про це йшлося під час наради у заступника Бориспільського міського голови Людмили Бистрої. Обговорювали функціонування пунктів, що розташовані у освітніх закладах, де паралельно триває освітній процес. Працівники закладів, що одночасно є волонтерами пунктів, запевняли: навіть у відносно спокійні дні пункти незламності відвідують до півсотні людей щодня, а у дні, коли світла немає добу й більше, ця цифра сягає 150 й більше осіб. Причому люди приходять заряджати не один телефон, а приносять по 5-6 гаджетів кожен.
Наразі не на повну силу працює лише один пункт, розташований у закладі освіти — це ліцей ім. Юрія Головатого. Генератор там є, але не витримує навантаження, адже заклад працює у дві зміни.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031