Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»


Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»

10 лютого до Борисполя завітали Дмитро Назаренко, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської ОВА, та Андрій Нєбитов, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області. Мета поїздки — перевірка ЦНАПу, де ведеться набір до бригад добровольців МВС, у штурмові бригади Національної гвардії,  Національної поліції та Державної прикордонної служби. «Вісті» також завітали до ЦНАПу, де поспілкувалися з добровольцями, інспекторами та почули відгуки посадовців про роботу служби.

Запис в добровольці — у ЦНАП або онлайн

Для надання інформації про роботу штурмової бригади «Лють» у приміщенні ЦНАП міської ради чергують представники поліції. 

За словами старшого інспектора відділу кадрового забезпечення Бориспільського РУП в Київській області, кожен бажаючий може подати анкету, пройти співбесіду, медкомісію та вступити до лав як цієї бригади, так і інших. Основні вимоги до кандидатів — вік від 18 років, громадянство України, повна загальна середня освіта, відсутність судимостей та бути патріотично налаштованим. Вступити до лав можуть як чоловіки, так і жінки. З 1 лютого в ЦНАП зареєструвалося 12 осіб. Проте загальна кількість зареєстрованих значно вища, адже ведеться ще й онлайн реєстрація через сайт «Гвардії наступу». 

Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»

Бригади різні, але призначення одне — перемога

Поліцейські йдуть саме в бригаду «Лють», а от інші добровольці можуть обрати будь-який підрозділ. Поліцейський Бориспільського районного управління Національної поліції в Київській області, старший сержант поліції Юрій Сідько виявив ініціативу вступити в спецпідрозділ «Лють», адже мріє про повне звільнення України від окупантів. Він має дружину та 14-річного сина. Вони хвилюються, але підтримують його рішення. 

Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»

Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» — це воєнізований підрозділ Департаменту поліції особливого призначення нового зразка, призначений для відсічі та стримування збройної агресії проти України, утворений 13 січня 2023 року Кабміном для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Основні завдання даного підрозділу — відсіч та стримування збройної агресії проти України; проведення штурмових дій; знешкодження диверсійно-розвідувальних груп і незаконних збройних формувань ворога; аеророзвідка; виявлення позицій ворога та знищення противника.

Державна прикордонна служба України поповнює лави прикордонної штурмової бригади «Сталевий кордон». До підрозділу увійшли військовослужбовці, які першими зустріли ворога на кордонах України у 2022 році. Крім того, військові мають досвід ведення бойових дій в усіх найгарячіших точках російсько-української війни. У рядах «Сталевого кордону» чекають добровольців. Серед них можуть бути також і військовослужбовці, які закінчили службу. Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на те, щоб посилити сили оборони для деокупації України.

За словами ще одного добровольця, який сьогодні подав заяву до вступу в загін «Буревій», 10 років тому він уже проходив службу у внутрішніх військах (зараз – Національна гвардія України). Був заступником командира роти з технічної частини, мав звання капітана. У «Буревії» вже проходять службу його побратими.

Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»

45-річний доброволець Юрій Саган розповідає, що рідні підтримали його рішення, адже розуміють, що потрібно захищати країну. «За вимогами я підходжу повністю. Маю військові навички та відмінне здоров'я. Розумію, що потрібно допомагати країні та пришвидшувати перемогу. Саме тому я тут. Хоча маю чудову роботу, в якій мене все влаштовує, вважаю, що потрібно йти воювати», — розповів доброволець. Чоловік уже заповнив анкету та отримав запрошення на проходження співбесіди у військову частину. Після будуть тестування, медичний огляд, навчання.

Андрій Нєбитов: «Впевнений, серед бажаючих потрапити до «Гвардії наступу» буде велика конкуренція»

«У Київській області на сьогодні працюють 8 ЦНАПів, де проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота. Ми бачимо патріотично налаштованих людей, які добровільно приходять, цікавляться вимогами та одразу подають заяву на вступ, — розповів журналістам Дмитро Назаренко, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської ОВА. Треба зауважити, що всі бригади будуть укомплектовані сучасним озброєнням та оснащенням. Ми бачимо динаміку зацікавлених кожного дня, тому в найближчі тижні Київська область може показати гарний результат». 

Андрій Нєбитов, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області, зауважив, що в області вступом у бригаду зацікавилося вже 570 осіб, 300 отримали відповідні направлення для проходження співбесіди, 400 зареєстрували свої анкети онлайн. «Вже відібрали 110 працівників поліції в Київській області. І це тільки початок. Усі бригади будуть тренуватися професіоналами, які мають бойовий досвід, у т.ч. іноземними фахівцями.

Впевнений, буде конкуренція серед бажаючих потрапити до лав штурмових бригад. Ми в системі МВС намагаємося створити зручні умови. Людина на нашій базі системи МВС  проходить медичну комісію, здає іспити з фізичної підготовки, бойової підготовки, тести та ін. Намагаємося набрати в команду мотивованих та фізично загартованих, інтелектуально розвинених  бійців. Адже на ці бригади покладено перспективи повернення наших територій. Ми розуміємо, що потрібно і створювати ці бригади, і нести службу в гарячих точках, і тримати безпекові заходи по всій країні, — розповів Андрій Нєбитов. — Система підготовки розпочнеться 1 березня і триватиме два місяця. Буде перевірка, тому люди з кримінальним  минулим не потраплять до цих формувань жодним чином. Нам важливо, щоб кожен наш боєць розумів, хто знаходиться праворуч та ліворуч від нього, хто захищатиме його тил і хто в нього командир. Це впливає на бойове злагодження. Процес набору триває у всіх областях».

Дмитро Назаренко та Андрій Нєбитов перевірили в Борисполі формування бригад «Гвардії наступу»

Технічне забезпечення загонів та фінансування здійснює Україна, розраховують також і на допомогу західних партнерів. 

Всього на Київщині вже перевірено 5 ЦНАПів. Минулого разу посадовці побували на Обухівщині, сьогодні завітали до Борисполя, такі поїздки планують здійснювати щодня. 

«В ЦНАПах повинна бути ефективна кампанія, щоб людина могла отримати буклет, додаткову інформацію і зробити це в зручний спосіб. Поки я бачу, що в Борисполі, як і в інших ЦНАПах, ця робота ведеться на достатньо високому рівні», — підсумував зустріч із журналістами Андрій Нєбитов

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031