Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Голова Яготинської РДА йти з посади не збирається


Голова Яготинської РДА йти з посади не збирається

Останнім часом Київщиною поширюються чутки про ймовірне звільнення голови Яготинської райдержадміністрації Олександра Дерунця. Зокрема Київська обласна рада ухвалила більшістю голосів рішення щодо звернення до Президента України Петра Порошенка про звільнення очільника Яготинщини. Цьому передувала постанова місцевого суду про адміністративне правопорушення голови РДА стосовно надбавки до зарплати, отриманої за вислугу років.

Апеляційний суд Київської області цю постанову залишив у силі, нарахувавши штраф у розмірі 3400 грн. Пан Дерунець не став відмовчуватися і на засіданні 19-ої чергової сесії Яготинської районної ради сьомого скликання розповів, що ж відбувається насправді і хто під нього «копає». Він вважає, що з ним намагаються поквитатися «колишні», які нині «пригрілися» в нових політичних проектах.

— Сьогодні бути головою районної державної адміністрації — це не любити і не жаліти себе. Я нічого абсолютно в Яготинському районі не нажив. Я нічого не боюсь втратити, тому що живу справді чесно! Якщо хтось думає інакше — киньте в мене камінь. І я це сприйму як належне. Але те, що сьогодні робиться, робиться не на користь Яготинському району, а навпаки, для того, щоб, нехай і маленького, прогресу тут не було. Всім їм заявляю — найближчими днями відбудеться урочистий пуск асфальтного заводу. Завод працюватиме! І нарешті робитимуться дороги в районі. А де були ті «патріоти», які сьогодні б’ють себе в груди і розповідають, як переживають за добробут, коли завод різали і розпродували? Не побоюсь озвучити, що вже є напрацювання, стратегічний план щодо відновлення роботи консервного і цегельного заводів, — наголосив Олександр Дерунець.

Що стосується звернення обласної ради до Президента України, то, як зазначив представник виконавчої влади, цими діями вкотре знехтувано закон, тому що облрада не наділена повноваженнями оцінювати роботу будь-якого голови райдержадміністрації. У Законі «Про місцеве самоврядування» чітко вказано, що рішення про довіру або недовіру роботі голови місцевої держ­адміністрації ухвалює відповідна місцева рада.

На підтримку голови Яготинської РДА від імені членів громадської організації «Асоціація учасників «АТО» зі зверненням до народних обранців виступив колишній атовець Євген Краснюк: «Саме нинішній голова Яготинської райдержадміністрації разом із представником ГО «Асоціація учасників АТО» у 2015 році провів низку заходів із новообраними сільськими головами, завдяки чому багато мешканців району змогли реалізувати своє право на землю. На сьогодні 220 учасників АТО і 40 селян Яготинського району отримали земельні наділи. На жаль, багато земельних ділянок використовуються з численними порушеннями чинного законодавства. Хіба не та команда, яка була при владі до 2014 року, має нині десятки тисяч гектарів і до цього часу не полишає надії повернутися до влади, аби надалі «кришувати» свій бізнес і незаконно нажиті статки. Ми бачимо, що активізувалося те минуле, яке повинно було піти в небуття ще в 2014 році. І члени Асоціації зроблять все можливе, аби часи Партії регіонів не повернулися».

Голова Яготинської РДА запропонував внести питання про недовіру йому в порядок денний сесії. Але, зваживши всі «за» і «проти», депутати районної ради відмовилися, аргументуючи тим, що в разі сумнівів з їхнього боку це питання завчасно було б включене у порядок денний 19-ої сесії, тож порушувати його вони не стали та підтримали Олександра Дерунця.

Як розвиватимуться події надалі? На це питання, напевно, не дасть відповіді ніхто. Він офіційно звернувся до Національного антикорупційного бюро України і Генерального прокурора, продовжить відстоювати свою правоту у Європейському суді.

Валерій ГІРЧЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031