Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Новий вид платежів в Україні: телефон замість банківської картки


Новий вид платежів в Україні: телефон замість банківської картки

В Україні запроваджують новий вид безготівкових платежів. Заплатити майже за будь-яку послугу стане можливо з мобільного рахунку.

Особливо актуальною послуга буде для 8 мільйонів українців, які ще не мають банківської картки. Запровадження послуги стимулюватиме розвиток малого та середнього бізнесу, запевнили експерти. Позаяк, саме невеличкі підприємства часто здійснюють мікроперекази.

А банківський платіжний термінал для них занадто дорогий. Оплатити товар чи послугу мобільним рахунком можна у понад 90 країнах світу.

Коли Ви мобільним телефоном можете приходячи у ресторан, фотографувати QR-код на чеку і мобільний телефон автоматично буде розраховуватися за цим рахунком,– розповів експерт Олексій Гончарук.

У запровадженні мобільних платежів зацікавлена і сама держава. Передусім, через нарощування безготівкового обігу. Відтак, зменшення тіньового сектору економіки. На думку фахівців, нова послуга сприятиме зростанню ділової активності. Як наслідок, збільшенню надходжень до бюджету.

24 канал

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031