Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Очікується покращення якості мобільного зв’язку


Очікується покращення якості мобільного зв’язку
В Україні запроваджується нова послуга мобільного зв’язку MNP. Про особливості цього процесу розповіла «Вістям» директор з інформаційно-телекомунікаційного напрямку Українського державного центру радіочастот Вікторія Трощенко.

— Послуга MNP дозволяє зберегти повністю свій номер телефону разом з першими трьома цифрами, що до сьогодні дозволяли нам ідентифікувати, до якого саме мобільного оператора ми телефонуємо, та перенести їх до іншого оператора, який нам з якоїсь причини здається кращим. Такою причиною може бути краще покриття, більш доступні тарифи, тощо.

Впровадження подібної послуги почалося ще у 1990-х роках у тих країнах Європи, де ставилися більш жорсткі вимоги до роботи операторів зв’язку. Вважається, що це сприяє конкуренції між ними, підвищує якість послуг. У нашій країні відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським Союзом запровадження послуги MNP заплановано у 2017 році.

На сьогодні в Україні готується платформа для перенесення мобільних номерів. Про можливість перенесення стаціонарних номерів можна буде говорити після повного переходу АТС на «цифру».

Ця послуга у деяких європейських країнах є безкоштовною, а в деяких сягає 9 євро. У послузі з перенесення номера буде відмовлено, якщо абонент подав недостовірні дані про себе. Або подав заявку на перенесення номера одразу до декількох операторів. Також це стосується «мобільних літунів», які забажають змінювати оператора частіше ніж 1 раз на 30 днів.

Перенесення абонентського номера відбувається протягом 3 робочих днів у мережах мобільного зв’язку з моменту реєстрації заяви, за винятком випадку, коли абонент вказує у заяві пізніший строк перенесення абонентського номера (номерів), який не може перевищувати 30 днів. Час, протягом якого абонент не буде отримувати телекомунікаційні послуги за номером, який переноситься, не може перевищувати трьох годин.

Перед встановленням з’єднання на перенесені абонентські номері оператори повинні повідомляти абонента, що телефонує, відповідним голосовим повідомленням. Адже абонент, який телефонує, може вважати, що набрав номер, наприклад, «Київстар», а насправді він перенесений в іншу мережу, з іншими тарифами. Тому повідомлення тут справді необхідне.

Абонент, який бажає скористатися послугою MNP, звертається до обраного оператора із заявою, оформленою одним з таких способів:
• у письмовому вигляді до пункту обслуговування абонентів оператора;
• дистанційно з використанням засобів зв’язку за допомогою телефону або з заповненням інтерактивної форми заяви на офіційному веб-сайті оператора.

Лариса ГРОМАДСЬКА, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031