Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Комунальні аптеки: чи перейме Переяславщина досвід бориспільців


Комунальні аптеки: чи перейме Переяславщина досвід бориспільців

19 липня відбулася робоча нарада щодо створення комунальної аптеки на території Переяслав-Хмельницького району, участь у якій взяли заступник голови районної ради Іван Бугаєнко, головний лікар центральної районної лікарні Володимир Якименко, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок, керівники структурних підрозділів.

Як зазначив Володимир Якименко, питання створення комунальної аптеки надзвичайно актуальне як для району, так і для міста Переяслава-Хмельницького. Адже в Україні не один рік діють урядові програми, відповідно до яких хворі отримують ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. Наприклад, програма «Доступні ліки» чи так звані «чорнобильські ліки».

– Чимало проблем виникає із укладенням договорів на закупівлю препаратів. Жодна приватна аптека не хоче з такими ліками мати справу. Адже їх ніхто не купує, вони йдуть за безкоштовними рецептами. Максимальна націнка, яку аптеки мають право робити на ці препарати, – не більше 10%. Націнка мінімальна, а перевірок з боку контролюючих органів дуже багато, – наголосив на проблемі Володимир Григорович.

Заступник голови ради Іван Бугаєнко додав, що філії комунальної аптеки мають бути і в селах району. Можливе розташування при ФАПах та амбулаторіях. Підтримка з районного бюджету забезпечила б зменшення цін, був би з боку районної ради і контроль за ціноутворенням.

На нараду було запрошено директора комунального підприємства Бориспільської міської ради «Бориспільська центральна аптека №24» Олену Хомич. Вона розповіла про діяльність закладу. Бориспільська комунальна аптека №24 налічує 22 структурних підрозділи, що розташовані в райцентрі та Бориспільському районі. Аптека має всі відповідні ліцензії на відпуск наркотичних, психотропних лікарських засобів, ліків, які відпускаються за рецептом лікаря, та бере участь у всіх урядових програмах. Працюють аптеки за господарським розрахунком і в деяких селах не є прибутковими. У такому випадку вони дотуються за рахунок інших структурних підрозділів підприємства. Олена Олексіївна повідомила також, що Бориспільська комунальна аптека має можливість відкрити філію і в нашому місті та реалізовувати урядові програми.

– Це додасть зручності міським жителям, але проблему села це не вирішить, – підсумував Іван Бугаєнко. – Тому спільно з депутатами районної ради будемо вирішувати це питання, звертаючи особливу увагу на якісне надання аптечних послуг жителям району та здешевлення вартості ліків.

Катерина Степанчук
Вісник Переяславщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031