Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах двоє нещеплених школярів захворіли на кашлюк


У Броварах двоє нещеплених школярів захворіли на кашлюк

У Броварах показник захворюваності на грип і ГРВІ нижче епідпорогу.

За словами керівника райвідділу лабораторних досліджень Віталія Прокопенка, групових або масових випадків захворювання у місті не фіксували.

Кількість хворих на ГРВІ у Броварах росте. Зокрема, минулого тижня таких пацієнтів було 708. Понад 70% з них – діти. До лікарів центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося понад 5000 осіб.

У 16 пацієнтів діагностували гострі кишкові інфекції. Серед хворих було 2 дітей, які відвідують ДНЗ "Золота рибка" та ЗОШ №9. Хвороба дітей непов'язана з харчуванням у навчальних закладах.

Крім того, серед дитячого населення Броварів фіксували кашлюк, вітрянку, скарлатину та інфекційний мононуклеоз.

На кашлюк захворіли одразу 2 учнів ЗОШ №3. За словами Віталія Прокопенка, у 2017 році зафіксували вже 13 випадків захворювання. Усі хворі не мали щеплення від кашлюку.

Минулого тижня після укусів тварин до медиків звернулося 9 мешканців району. Дванадцятирічна дитина постраждала від зубів безпритульної собаки. Пес покусав дитину біля бювету по вул. Незалежності. На Північному кладовищі біля с. Рожни зафіксували випадок сказу. Хвора кішка покусала працівника кладовища. Потім перевірка виявила ще 3 осіб, які контактували з твариною. У зв'язку з цим міський голова Ігор Сапожко дав доручення розглянути можливість будівництва притулку для тварин.

Як повідомив головний лікар БЦРЛ Валентин Багнюк, до медзакладу звернулося 737 хворих. Медик поскаржився, що після того, як вчора випав сніг, до лікарні масово почали звозити безхатченків. Вони просто "відпочивали" у приймальній, чим паралізували роботу відділення. Міський голова Ігор Сапожко запевнив, що найближчими днями приміщення для безхатченків знайдуть.

AT BROVARY

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031