Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Броварах в 2-річної дитини виявили ротавірусну інфекцію


У Броварах в  2-річної дитини виявили ротавірусну інфекцію

У період із 21 по 27 вересня в Броварах зареєстрували випадки захворювань на туберкульоз, кір, вітряну віспу та скарлатину. Іще більше мешканців міста занедужали на грип і ГРВІ. Не оминула Бровари і ротавірусна інфекція. Про це йдеться у свіжому звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначено в документі, минулого тижня на грип і ГРВІ захворіли 695 осіб. Це більше, ніж за 7 днів до того. Водночас, число недужих дітей до 17 років лишилось незмінним – 528. Така захворюваність вища за середню на 10-15%, вказують у відомстві.

“Новинкою сезону” минулого тижня став випадок епідемічного паротиту. Принаймні у відділі лабораторних досліджень про таку хворобу звітують вперше за тривалий час. Недугу виявили у 2-річної дитини, яка була щеплена проти цієї хвороби.

Знову встановили випадок вірусного гепатиту – цього разу групи “В”. Причому недуга здолала вагітну жінку. Її лікують амбулаторно.

На туберкульоз захворів 30-річний безробітний. Діагноз встановили під час профілактичного медогляду. Форму недуги (заразну чи незаразну) лікарі не уточнюють. Однак вказують, що у вогнищі провели знезаражувальні заходи.

За звітний період у Броварах зареєстрували також три випадки кору – усі в дорослих, які тепер перебувають на стаціонарному лікуванні. Іще один повнолітній захворів на вітрянку – його лікують амбулаторно. Тим часом скарлатиною захворіла 7-річна дитина, що відвідує 6 школу.

Відповідно до звіту, минулого тижня в Броварах виявили 13 випадків гастроентероколітів – розладів шлунку. 11 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед недужих є 7 дітей, з яких троє відвідують школи і садочки – ДНЗ “Ялинка” і “Катюша” та ЗОШ № 2. До того ж, лікарі зареєстрували випадки ротавірусної інфекції, підтвердженні методом експресдіагностики.

Окрім іншого, минулого тижня 5 відомих тварин покусали людей. Іще один укус здійснив невідомий дворовий пес – по вул. Богдана Хмельницького. В останньому випадку потерпілому довелось призначати стаціонарне антирабічне лікування проти сказу.

Трибуна Бровари

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031