Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Скасували дитячі карти огляду, що далі?


Скасували дитячі карти огляду, що далі?

В Україні набрав чинності наказ МОЗ, яким скасовано низку форм первинної облікової документації, зокрема дитячу медичну карту для вступу до школи чи садочка. Виникають питання щодо практичної реалізації наказу.

За словами Дениса Хурси, головного лікаря Бориспільського центру первинної медико-санітарної допомоги, МОЗ дійсно скасувало форму 026/о (медична карта, яка необхідна для вступу до школи та садка), але достеменно не відомо, як бути далі. Роз’яснення щодо цього питання не дають навіть у Департаменті охорони здоров’я Київської області. Поки що усі діти, які вперше приймаються до закладів освіти, обов’язково проходять мед­огляди в амбулаторії. Коли стануть чинними декларації із обраними лікарями, лише тоді сімейний лікар надаватиме оцінку стану здоров’я дитини та її готовності до відвідування навчального закладу.

«Поки усі діти як проходили медичні обстеження у спеціалістів амбулаторії, так і надалі проходитимуть. Коли ж чинності наберуть підписані декларації пацієнта з лікарем і всі медичні дані громадян будуть знаходитись в електронному вигляді, тоді достатньо буде повести дитину до сімейного лікаря та отримати необхідні висновки», — пояснює Денис Хурса.

Тетяна ВАСИЛЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031