Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Відродження традиції зимових скульптур у Переяславі-Хмельницькому


Відродження традиції зимових скульптур у Переяславі-Хмельницькому
Знаменитий переяславський активіст, почесний громадянин міста, чемпіон світу, Європи, СРСР, СНД та України з легкої атлетики, популярний у місті кондитер Михайло Литвиненко (1930-2014) був відомий не лише своїми спортивними рекордами та надзвичайно смачними, художньо оформленими тортами.

Вдячні переяславці пам’ятають Михайла Галактіоновича і як подвижника, що кілька десятиліть за власною ініціативою безоплатно прикрашав центральну міську площу ім. Богдана Хмельницького снігово-льодяними скульптурами Діда Мороза та Снігурки. З відходом цієї неординарної особистості у засвіти, припинилася, здавалось би, і традиція зимових скульптур.
Відродження традиції зимових скульптур у Переяславі-Хмельницькому

Проте це не так. 32-річний переяславець Олександр Заруба, який проживає в мікрорайоні Солонці, на вул. Балаяна, ще не такий знаменитий, як Галактіонович, проте з 2011 року займається ліпленням снігових скульптур. З кожним роком його майстерність зростає. Популярність снігових виробів теж. Минулого року пан Олександр на честь року Мавпи виліпив знаменитого кіногероя Кінг-Конга. А цьогоріч сніговий скульптор порадував земляків двометровим півнем. Свої творіння аматор поки що розміщує коло свого двору.

Півень став місцевою знаменитістю. Біля нього полюбляють фотографуватися переяславці. Але найбільші шанувальники символу року — діти. Їм він приносить багато радості.

Олександр МАТВІЄНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031