Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Переяславець став чемпіоном України у найжорсткішій версії кікбоксингу


Переяславець  став чемпіоном України у найжорсткішій версії кікбоксингу

5-7 жовтня у Броварах відбувся чемпіонат України з кікбоксингу, організований асоціацією бойових мистецтв “Комбат самозахист Ісо”.

Серед близько 300 учасників, що змагалися в різних вагових та вікових категоріях, виступило і четверо жителів Переяслава-Хмельницького (Київська область), вихованців спортивного клубу “Преслав”. Як повідомив його тренер Олександр Колесник (32 роки), чемпіонами стали Богдан Рубан серед дорослих та Шандор Лапенко серед молоді. Другим серед молоді став Анатолій Іщенко, третім серед дорослих – Юрій Ющишин.

Для переяславських кікбоксерів цього клубу це були вже другі престижні змагання цієї осені. У вересні вони гідно виступили на відкритому кубку Києва. Хоч цей вид спорту зазвичай доволі травматичний, за словами тренера, у Броварах переяславці не зазнали якихось серйозних ушкоджень, крім, можливо, синців.

Участь у змаганнях була платною, 250 грн. – за одного учасника. Проте допомогли спонсори. Олександр Колесник від всього клубу висловив вдячність Віталію Яремі, заступникові голови Київської обласної партійної організації “Блок Петра Порошенка “Солідарність” та СП ТОВ “Нива Переяславщини”.
Переяславець  став чемпіоном України у найжорсткішій версії кікбоксингу

Про особисту участь у змаганнях розповів переяславець Богдан Рубан (21 рік), який навчається на шостому курсі місцевого педуніверситету. У його середній ваговій категорії (75 кг) було четверо чоловіків, які боролися за чемпіонський титул. Провів два боя (в кожному три раунди по 2 хв.). Суперники один з Києва, інший з Білої Церкви попалися дуже сильні, а версія кікбоксингу цього разу була найжорсткішою.

– У повному (фул) контакті, який ще називають К1, – пояснив тренер, – дозволяється битися руками, ногами, колінами. Ще дозволяється брати суперника за голову і бити коліном у голову. Проте у любительських змаганнях на голові обов’язково повинен бути шолом. Тобто це все дуже серйозно. Буває, бійці зазнають таких ударів, що падають, потім нашатирем їх доводиться приводити до тями. Та це – спорт, всі знають, куди приїжджають.

В одному поєдинку переяславець, було, відправив суперника в нокдаун, але після нього той зміг продовжити бій. В іншому виграв чисто по очках. У підсумку рішенням суддів став переможцем у своїй групі.

На думку тренера, те, що Богдан став чемпіоном України, може свідчити, що він виконав норматив майстра спорту. Та такого розряду йому поки що не присудять. Цим займається федерація кікбоксингу і у неї свої підрахунки. Вона ж за своїми критеріями займається і відбором спортсменів на міжнародні змагання. Щоправда, на відміну від традиційних видів спорту цей представлений в Україні кількома федераціями. Найпрестижнішою вважається ВАКО. Раніше у змаганнях, що організовувалися нею, переяславці також брали участь.

Кікбоксингом у тренера Колесника Богдан почав займатися близько двох років тому. Спочатку проводили тренування у педуніверситеті, а десь рік тому, коли у частині приміщенні колишнього міського кінотеатру було створено сучасний спортзал, перейшли туди. Разом з тренером планують продовжувати інтенсивні тренування і до кінця цього року ще взяти участь в тих чи інших престижних змаганнях.

Вісник Переяславщини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031