Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Приховані мотиви у маршрутному скандалі


Приховані мотиви у маршрутному скандалі

Неоголошений страйк бориспільських перевізників завершився, водії вимагають порушення кримінальної справи проти секретаря міськради Ярослава Годунка. Той наполягає на зниженні тарифу на перевезення та розірванні договору із перевізником Олександром Кисельовим. «Вісті» шукали конфлікт інтересів.
24 та 25 березня у Борисполі перевізники не випустили свій транспорт на рейси, містяни ходили пішки. Факт викликав резонанс серед громади і скандал у владних кабінетах. Бориспілька Катерина Шкуряк, яка мешкає на вул. Головатого, 89, каже, що не пам’ятає такої ситуації в Борисполі.
«Не хочу вникати у проблеми перевізників. Вважаю, що коли підприємець взявся за дану справу, то несе відповідальність за неї. За невихід на маршрут перевізники мають сплатити штраф, або піти з цього бізнесу», — говорить пані Катерина.

Порушено умови договору
Факт порушення умов договору між міськими перевізниками та виконавчим комітетом Бориспільської міської ради є. Нагадаємо, міський транспорт зупинився після того, як секретар міськради Ярослав Годунок у суботу, 23 березня, вимагав у водіїв маршруток перевізника Олександра Кисельова брати із пасажирів плату за перевезення 4 грн 50 коп. замість 6 грн, аргументуючи це рішенням суду.
«Годунок заважав нам працювати, хапав за руки, вимикав коробку передач. Він із групою невідомих осіб нахабно вривався до автобусів, кричав та диктував свої умови. Тепер ми вимагаємо звільнити його з посади», — стверджують водії.

Чоловіки переконують, що вони мають відео із камер спостереження в автобусах, якими зафіксовано нахабне поводження чиновника. 10 водіїв маршруток написали заяви до патрульної поліції на радикального секретаря про вчинення хуліганських дій та перевищення посадових обов’язків. Водії сподіваються, що буде порушено кримінальне провадження, а потім — звільнення.
Ярослав Годунок каже, що хуліганства не було.
«Я вимагав у водіїв знизити вартість проїзду через постанову суду. Ми виграли справу проти перевізника Кисельова, усі його автобуси мають возити жителів міста за старими цінами — 4 грн 50 коп.», — говорить він.

Нагадаємо, шостим апеляційним адмінсудом 6 березня 2019 року прийнято рішення про незадоволення апеляційної скарги виконавчого комітету Бориспільської міської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2018 року у справі за позовом громадянки Кмітюк Марини до виконкому міськради щодо скасування рішення виконкому по тарифоутворенню на міських маршрутах перевізника Олександра Кисельова через порушення процедури розгляду питання. Як стало відомо «Вістям», позивачка Кмітюк не є жителькою Борисполя, розшукати жінку не вдалося, тому дізнатися її мотиви зменшення вартості проїзду також не вийшло.

Владні розбірки
26 березня комісія з питань контролю за виконанням умов договорів про організацію перевезень пасажирів та усі міські підприємці-перевізники зібралися у кабінеті першого заступника міського голови Миколи Корнійчука, котрий є головою даної комісії. До головного питання не дійшли, розглядали поведінку стосовно водіїв секретаря міськради Годунка. Після напруженої години взаємних звинувачень і перекрикувань члени комісії так і не дійшли висновку щодо порушень виконання договору з боку перевізників. Задля винесення рішення комісія відклала зібрання на невизначений термін. Член комісії Олег Верес вважає, що ситуація складна, тому поки рішень не прийнято.
«Чекатимемо відповіді виконкому та правоохоронних органів щодо поведінки Годунка», — говорить Верес, уточнюючи, що від цього залежить остаточне рішення комісії щодо наявності порушень з боку перевізників.

Із неофіційних джерел
«Вісті» поговорили з водіями міських автобусів, котрі стверджують, що Годунок має свій автобус на приміському маршруті і хоче завести у бізнес із перевезень своїх людей.
«Із Кисельовим він судився, бо хоче взяти собі ласі маршрути головного міського перевізника», — розповідає Іван, водій однієї з міських маршруток, своє прізвище просив не називати.

Інформація про тіньовий бізнес пасажирських перевезень секретаря поки не підтверджена, тому за роз’ясненням таких чуток ми звернулися до Годунка.
«Ви шукаєте сенсацію не там, де треба. Усе це фейки в мій бік, бо я багатьом заважаю красти та порушувати закони України! — емоційно стверджував він. — Це найбільший перевізник Борисполя, тому ми почали з нього. Моєї вини немає».

Щодо звинувачень з приводу перешкоджання здійснювати перевезення, секретар говорить, що усе знімав у прямому ефірі і викликав поліцію, було складено протоколи на порушення з боку водіїв.

Низька якість громадських перевезень у місті
У 2018 році договір на перевезення пасажирів із перевізниками було продовжено. Під час підняття вартості на проїзд озвучувалися умови для перевізників, головна з яких — покращення стану автобусів. Проте якість послуги із перевезень лишає бажати кращого.
«У іржавих, брудних маршрутках не можна людей возити! Ми змушені їхати у таких автобусах, бо вибору немає», — говорить Іван Миколайович, житель мікрорайону Нестерівка. — Коли б депутати їздили у громадському транспорті, то вимагали б у перевізників належної якості послуг».

Відомо, що бориспільські підприємці-перевізники є монополістами даного бізнесу і при оголошенні конкурсу на міські перевезення нових бажаючих конкурувати немає. Із монополією та без конкуренції і чітких вимог до перевізників із боку влади, якість послуг громадського транспорту залишає бажати кращого.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031