Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Бориспільводоканал» про доларовий борг Світовому банку


Два рази на рік підприємству потрібно оплачувати тіло кредиту — майже 170 тис. доларів за курсом банку, виплати проводяться до 15 квітня і до 15 жовтня.

Директор підприємства Олександр Гануш наголошує, що при попередніх тарифах підприємство не мало змоги накопичити фінанси на ці платежі – кілька разів йому надавали безповоротну допомогу з міського бюджету, на суму, якої не вистачало для чергового розрахунку. Торік підприємство позичило гроші з міської казни — майже 6 млн грн поворотної безвідсоткової допомоги, які повертатимуть протягом 2 років (ще винні 5 млн грн).

Після підвищення тарифів на воду, цьогорічний весняний платіж «Бориспільводоканал» здійснив самотужки.

Олександр Гануш повідомив «Вістям», що сума платежу в українській валюті 5 млн 400 тис. грн – тож підприємство використало усі кошти, які були на банківських рахунках і довелося домовлятися, щоб відкласти деякі обов’язкові платежі. «Вдалося узгодити про відстрочку із оплати електроенергії, а це — 720 тис. грн. Зараз підприємство повертається до фінансової стабільності і почало акумулювати кошти на наступний платіж (до 15 жовтня)», — розповідає Гануш.

Згідно із договором, кредит сплачуватиметься до 2025 року, останній платіж — 15 жовтня 2025 року. Офіційний Бориспіль зверталося із проханням погасити борг достроково, але Міністерство фінансів відмовило.

Довідка:

Кредит був узятий на суму 4,2 млн дол. (або 32 млн грн). Із 2008 до 2012 року сплачувалися лише відсотки, тіло кредиту почали виплачувати у 2013 році.

За кредитні кошти виконано такі роботи:

  • Заміна обладнання артезіанських свердловин. Повністю реконструйовані 21 артезіанська свердловина: замінені засоби електропостачання, насоси, водопідйомні труби. Артезіанські свердловини працюють на частотних перетворювачах, із плавним пуском, завдяки цьому не допускаються гідроудари, які ставали причиною руйнування трубопроводів та аварій на свердловинах і негативно впливали на якість води.
  • Впровадження теплових насосів. Вони дають змогу відбирати тепло, яке отримується із надр землі. У результаті вдалося відмовитися від використання газу для обігріву приміщення водозабору.
  • Придбаний гідродинамічний автомобіль для прочищання каналізаційних мереж, який можна експлуатувати при температурах від -20 до +40 0С. Засоби, якими користувалися раніше, не можна було використовувати при температурі нижчій -1 0С.
  • Придбаний новий екскаватор, який може працювати і взимку і влітку, причому за рахунок його конструктивної бази; для нього не існує обмежень, як мерзлий ґрунт, бетон чи асфальт.
  • • Розпочалася реконструкція каналізаційно-насосних станцій. До того із 15 КНС міста 9 були спроектовані і побудовані ще за радянських часів. Усе це дало відчутну економію електроенергії, а у тарифі електроенергія становить 30%.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031