Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Приміщення садочка обстежує комісія


Приміщення бориспільського дитячого садочка №51, що на вулиці Привокзальній, 3д, чекає капітального ремонту.

ДНЗ №51 перебуває у комунальній власності міста. За словами першого заступника міського голови Миколи Корнійчука, про орієнтовну вартість капремонту приміщення рано говорити, оскільки невідомо, які роботи доведеться проводити.

 «Є договір із держуніверситетом будівництва та архітектури (колишній КІСІ) для технічного обстеження приміщення, фундаменту та проведення геолого-розвідувальних робіт. Якщо після обстеження виявиться, що заклад потребує лише капітального ремонту чи реконструкції, то фахівці університету виготовлять проект. Сподіваємося, що зносити заклад не доведеться», — пояснив Корнійчук. Обстеження триватиме місяць, у травні будуть висновки щодо приміщення ДНЗ.

Стан — гнітючий. Нагадаємо, із 2014 року у приміщенні ДНЗ базувався підрозділ «Беркут». У травні 2018 року батальйон поліції особливого призначення звільнив заклад. «Вісті» були свідком того і побачили стан закладу: занедбане, пошарпане приміщення, старий дах протікає у кількох місцях, стіни і стеля вкрилися грибком, скрізь сирість. Тепловий пункт відсутній, силовики закидали приміщення хламом.

Зі слів Миколи Корнійчука відомо, що навіть зараз у підвальному приміщенні ДНЗ знаходиться вода. «Ми припускаємо можливість засипання піском підвалу, проте до кінцевого результату технічного обстеження жодних дій не проводитимемо», — зазначив керівник.

Відхрестилися. Поруч із садочком на вулиці Привокзальній — великий ЖК «Сонячний». Забудовник минулого року обіцяв, що допоможе із відновленням ДНЗ, оскільки жителі даних багатоповерхівок претендуватимуть на місце для своїх дітей в закладі. Проте сьогодні до роботи власник «Сонячного» не береться. Як пояснив Корнійчук, тоді забудовнику потрібна була підтримка від міста для пришвидшення роботи котельні для новобудов.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031