Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Ліана Анапріюк: «Музика надихає»


Вона — студентка 2 курсу Національної музичної академії ім. Петра Чайковського (Київської консерваторії), а на літніх канікулах — працює в садочку музкерівником. Дівчина розповіла «Вісті» про музичну освіту та як реалізовує свій талант у рідному Борисполі.

Після успішного закінчення 9 класів Бориспільського НВК імені Костянтина Могилка дівчина вступила до КЗВО КОР «Академія мистецтв» на факультет співу.

Каже, завжди боялася одноманітності й монотонності, тому творчість вважає правильним шляхом. «У мене ніколи не було бажання стати бухгалтером чи статистом, я дійсно щаслива, що розвиваюся в музичній сфері».

Ліана здобуває дві освіти паралельно, адже продовжує навчання в Академії мистецтв на заочній формі в найкращому музичному навчальному закладі України. Подвійне навантаження не заважає їй вчитися на відмінно: вона вміло поєднує наукову складову музичної культурології та практику артиста диригента хору.

Дівчину вражає, що люди фактично не знають про консерваторію, не цікавляться проведенням концертів, конференцій. Ліана активно залучається до таких заходів, виступає із сольними співом та грою на фортепіано. Тому запрошує усіх охочих послухати талановитих молодих музикантів.
Тягу до музики Ліана успадкувала від бабусі з дідусем, спів яких вирізнявся серед односельчан. «Пам’ятаю день, коли попросила маму відвести мене до дитячої музичної школи, щоб навчитися грі на фортепіано». Талант юної виконавиці розвинула викладач з інструменту Світлана Аркадіївна Чернях, а пізніше Любов Василівна Пісковець прищепила любов до співу.

Із дитячих спогадів Ліани — перший закордонний виступ від музичної школи. «У Болгарії ми виступали з хором під керівництвом Наталії Анатоліївни Процької, а потім я сольно виконувала фортепіанні композиції. Настільки динамічно й незабутньо, коли тобі аплодують стоячи іноземці».
Сьогодні із запалом вона говорить про своїх нинішніх наставників — викладача з диригування Оксану Степанівну Мадараш, зі співу Ірину Миколаївну Бойко, з музичної культурології Тетяну Олександрівну Кривошею.
Ліана хоче спробувати в музиці все, творити від душі й не бути схожою на інших. Зараз прагне закінчити музичні заклади й отримати практичний досвід. На літніх канікулах працює музичним керівником в одному з дитячих садочків міста, готує разом з малечею тематичні заходи і практикує в собі викладацькі здібності, бо впевнена, що здобула найголовніше — професію, яка запалює й надихає.

Окремим захопленням Ліани є танці — вона планує повернутися до професійних занять.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031