Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Яка доля пожежної вежі


На сесії Бориспільської міської ради міський активіст пан Кравчун зачитав листа, підписаного представниками громади із проханням зберегти будівлю пожежного депо як зразок архітектури минулого століття та одну із найстаріших будівель у Борисполі.

Кравчун зазначив, що занепокоєння викликають розмови про знесення старої вежі з метою будівництва на її місці «сумнівного дива архітектури». Мешканці міста, зазначив активіст, просять зберегти будівлю та створити там музей пожежної охорони. Наголошувалося, що Бориспільський державний історичний музей також приєднався до ідеї та підготував листа про історію вежі, її архітектурні особливості та період створення (30-ті роки минулого століття).

Міський голова Анатолій Федорчук зауважив, що не проти збереження будівлі, але громада має усвідомлювати, що вежа в аварійному стані, і в разі її руйнування можуть постраждати люди, а це кримінальна відповідальність керівництва міста, тому звідти переселять міський відділ містобудування та архітектури. Також він зазначив, що вежу в найближчий час зносити не планує, бо на новий проект коштів наразі немає.

Керівник ГУ ЖКГ Вячеслав Толкач наголосив, що вежа є аварійною, оскільки «маяки» на тріщинках стін постійно рвуться, руйнація будівлі продовжується.

У підсумку вирішено створити комісію та залучити фахівців із Києва та міських депутатів-будівельників – Володимира Шалімова та Петра Жувака. Від колегіальної думки залежатиме доля пожежної вежі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

  1. Ім`я 2 серпня 2019 13:01
    • Не подобається
    • -2
    • Подобається
    Говорили ж, що вона не являє собою ніякої цінності, до того ж ще
    й збудована майже без фундаменту і рятувати її не має сенсу.
    А тут заходилися рятувати майже "культурну спадщину".
    Як усе різко перекручується, зараз ще знайдуть на її місці унікальних
    автохтонних представників екосистеми, якогось черв`ячка з чудернацькою назвою на латині.
Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031