Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)

Фото Сергій Марченко

Після репортажу українського телеканалу про каналізаційні котловани,  які за 50 м від будинків села Мала Олександрівка, громада Великоолександрівської сільської ради звернулася до «Вістей», щоб поділитися новою проблемою.

Селяни переконують, що після спілкування із телевізійниками, місцеві підприємці, які вивозять асенізаторами стоки,  підвищили тарифи на послугу вибірково. Мовляв, таким чином показують,  хто головний.

«Вісті» зустрілися із представниками громади с. М.Олександрівка на вулиці Соснова. Охайна вуличка, що поруч із лісом, за яким через 50 м — каналізаційні басейни. За словами місцевих, у липні цього року чималу території даного лісу затопила вода із переповнених басейнів. Люди давно б’ють на сполох, проте влада — глухоніма.

Від 10 до 50 за добу. Пошуки злиття каналізаційних стоків у ліс результатів не дали. Однак помітно, що лісовий масив починає гинути, дерева сохнуть.

«Вісті» зафіксували,  як машини зі стоками одна за одною зливають нечистоти до басейнів на території комплексу очисних споруд, що на балансі комунального унітарного підприємства Великоолександрівської сільської ради «Олександрівкажитлобудсервіс».

За словами охоронця, за добу скидають до 40 кубометрів стоків — це майже 10 машин. «Зараз не сезон, люди у відпустках. Насичений період викачки стоків із приватних домоволодінь восени та взимку — тоді за добу приїздить до півсотні машин», — розповів охоронець.

Із пресою до голови. Жителька М. Олександрівки Антоніна Малишева запросила журналістів проїхатися з нею до Великоолександрівської сільської ради,  щоб зареєструвати її звернення до голови та депутатів, бо, як пояснила, її заяви ігнорують.

«У липні я тричі писала листи до місцевих чиновників, але відповіді не отримала.  Хочу просити голову сільради Галину Шевченко, її заступників та депутатів розібратися,  чому для окремих мешканців пред’явлена нова вартість на вивезення стоків із приватного сектору», — жаліється жінка.

Окрім того, за словами інших мешканців, підприємці, що займаються «лайновою» справою, дурять людей, переконуючи, що стоки вивозять на Бортницьку станцію аерації.

Позиція сільради. Питання вартості вивезення каналізаційних стоків залишилося без відповіді, бо голова сільради у відпустці. Вдалося поспілкуватися із в.о голови Вікторією Кунгурцевою та помічником депутата Сергієм Турчаніновим. За їхніми словами, на виготовлення проекту напірного колектора від місцевих каналізаційних стоків до Бортницької станції аерації необхідно довиділити 1 млн 400 тис. грн із бюджету Великоолексадрівської сільради.

«Депутати блокують дане питання. Найближча сесія сільради — 5 вересня, тож спробуємо зрушити проблему»,  — запевнила Вікторія Кунгурцева.

Оце так!  Дивує, що за 28 років Незалежності України ні сільська влада, ні районна, ні Київська обласна не зуміла вирішити проблему із відстійниками поблизу головної траси країни, чи хоча б частково її послабити, навпаки – поглибили її до катастрофічних масштабів. Сьогодні ситуація із котлованами, переповненими фекаліями, виглядає безвихідною, бо вихід шукати, схоже, ніхто і не збирається. І відповідальних немає. Журналісти приїхали й поїхали, а озера й досі там.

Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)Бізнес на лайні: каналізаційні озера отруять Бориспільщину (фото)

Детальну інформацію про кричущу екологічну проблему Бориспільщини читайте у найближчому номері «Вістей».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031