Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Електропостачання — больова точка Борисполя


Аварії електромереж давно стали звичним явищем для мешканців Борисполя і району. У зимовий період ситуація погіршується, перші холоди це підтвердили, коли минулого тижня Бориспіль лихоманило через відключення електропостачання.

Ситуацію прокоментував перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук:

— Основною причиною постійних негараздів з електропостачанням є перевантаження ліній Борисполя. Будівництво у місті триває, технічні умови, які надаються забудовникам, не завжди виконуються. Одним із прикладів є ситуація з ЖК SkyCity на вулиці Європейській. Їм записали в техумовах взяти напругу від ліній №7 і №6 і зробити їх реконструкцію. Забудовнику не сподобалося, бо дорого. Він вирішив піти легшим шляхом: отримав нові умови на підключення до підстанції РП-11 на Новій ІІ, що в комунальній власності міста. Але якщо туди підключити будинки потужністю 2 тис. кВт (2 мВт), то кабелі, які підходять до підстанції, не витримають і будуть виходити з ладу. Тому місто не надає дозволу на підключення, доки забудовник не поміняє аварійні мережі на кабелі більшого перерізу.

Перевантажена лінія 112, бо Київ­обленерго дає дозволи на підключення нових споживачів, не враховуючи її можливості. А коли Бориспіль отримав технічні умови на електропостачання добудови школи ім. К. Могилка, то там записано: «Прорахувати пропускну спроможність лінії 112». Тобто на комерційні структури таких вимог не пишуть, а як школа будуватиметься за бюджетні кошти, то доведеться ще й реконструювати лінію 112.

Чому при будівництві житла, виробничих приміщень, комерційним структурам не виставляють такі ж комплексні вимоги? Зокрема, будувалася «Фора», будуватиметься ресторан «Хесбургер». Збільшили потужність трансформатора ТП-15 на розі вулиць Ватутіна і Київський Шлях, а перетин кабеля на підході до ТП ніхто не міняв. А це лінія №8, яка перевантажена. Тому вирішити проблеми з електропостачанням можливо тільки у комплексі, Бориспіль самотужки не впорається.

«Попередити аварії неможливо»

— Раніше у районному підрозділі були аварійні бригади, які ліквідовували збої, і були бригади, які обслуговували трансформаторні підстанції, — зазначає Микола Петрович. — Відповідно до планово-попереджувальних робіт раз на 5 років проводилося техобслуговування: перевірка масла, стан комутаційних приладів — автоматів, рубильників, запобіжників.  Зараз такі роботи не виконуються. Трансформаторні підстанції працюють від аварії до аварії. Там і павуків не ганяють. А це треба робити раз у півроку, бо коли волога потрапляє на густу павутину, це може спричинити замикання.

Щоб не дзвонити «в рельсу»

Відтепер у Бориспільському РП працює місцева диспетчерська служба.

За телефоном 6-13-12 диспетчери з 8.00 до 19.00 приймають заявки про проблеми із електропостачанням, на які мають реагувати аварійні бригади.

Із 19.00 до 8.00 за цим номером відповідатиме диспетчер колцентру, що у Білій Церкві.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031