Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Бориспільський район із бюджетом 2020


5 грудня відбулася 34 сесія Бориспільської районної ради VIІ скликання. До порядку денного останнього цьогорічного засідання було винесено чимало важливих питань, які стосувалися розвитку регіону. Рішення приймали 24 районні обранці із 34-х.

На сесії затвердили головний фінансовий документ, за яким житиме район у 2020 році.

Начальник управління фінансів Тамара Матяш поінформувала, що район приймає доходи в сумі 848 млн грн без трансфертів по субсидіях та пільгах населенню (їх наразі «піднято» на обласний рівень).

  • Резервний фонд – 6 млн 200 тис. грн.
  • Фонд заробітної плати – 377 млн грн, це фактично 60 % від загального бюджету. Він розрахований, виходячи з мінімальної заробітної плати — 4 тис. 273 грн.
  • Середня заробітна плата у галузях становить 8-10 тис. грн. Реверсна дотація (вилучення з бюджету) становить 154 млн грн – це рекордна цифра.
    «У початковому бюджеті плануємо майже 110 млн грн бюджету розвитку, до якого включено всі перехідні об’єкти районної лікарні та Гірська школа, аби не переривати там ремонтні та будівельні роботи», – наголосила Матяш.

На запитання: «Якщо у районі створиться нова громада, то що буде з бюджетом?» – присутні отримали відповідь: « Бюджет буде, і вистачить коштів покрити всі видатки. Усі бюджетні установи будуть забезпечені й функціонуватимуть на рівні, а то й краще, ніж цього року».

Щодо охорони здоров’я, то ця галузь у районі представлена ББЛІЛ (колишня центральна районна лікарня) та районним центром первинної медико-санітарної допомоги. Уже майже рік центр знаходиться на стадії договірних відносин з Національним агентством охорони здоров’я. Із 1 квітня чекає на вторинний рівень медичної допомоги і ББЛІЛ.

«Перший квартал вони утримуватимуться за рахунок медичної субвенції з державного бюджету, а з 1 квітня переходять на договірні відносини з Національним агентством охорони здоров’я. Можливо, знадобиться час, аби підтримати нашу медичну установу за рахунок районного бюджету», — підкреслила начальник управління фінансів.

Харчування — за новими нормами

Встановлено нові норми вартості харчування для бюджетних установ на 2020 рік.

Тепер у закладах дошкільної освіти для дітей від 1-го до 3 років вартість становитиме 43,97 грн, від 3 до 6 – 67,44 грн.

У закладах загальної середньої освіти для одноразового харчування учнів від 6 і старше – 23,71 грн.

Встановлено на три місяці 2020 року норми харчування:

  • для стаціонарних відділень лікарні – 60,71 грн на одну особу;
  • для відділення районного терцентру соцобслуговування – 85,48 грн.

Затверджено перелік категорій дітей закладів дошкільної та загальної середньої освіти району, які мають право на безкоштовне харчування: це діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти учасників АТО; діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, які потребують соціальної підтримки.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031