Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

На засіданні Київської обласної ради обговорили розширення меж Києва


21 січня відбулося позачергове засідання Київської обласної ради. Депутати розглянули 10 важливих для області питань порядку денного.

Пленарне засідання позачергової 33-ї сесії Київської обласної ради VII скликання стало несподіваним, оскільки анонс про засідання усі отримали напередодні — 20 січня.

Як розповів «Вістям» депутат облради Олександр Мефодій, на засіданні розглядалися питання реорганізації закладів охорони здоров’я, що відбувається в рамках медичної реформи. Так, депутати проголосували за створення КНП КОР «Київський обласний онкологічний диспансер», «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та «Київська обласна клінічна лікарня». 

«Програма будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області» була затверджена ще на минулорічній сесії у грудні 2019 року. «Тоді з обласного бюджету мені вдалося домогтися виділення коштів на капітальний ремонт вулиць у селі Іванків та Рогозів. Також було виділено субвенцію на реконструкцію школи у Процеві в розмірі 15 млн грн», — розповів Мефодій.

Також він уточнив, що на нову школу в Горі, що на Бориспільщині, поки з обласного бюджету нічого не передбачається.

Питання «Про відмову у погодженні проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Києва» депутати розглядали повторно. Згідно із запропонованим проектом Генерального плану столиці передбачалося збільшити межі міста до 85 тис. 351 га за рахунок земель Київської області, зокрема Бориспільського, Броварського, Обухівського та Києво-Святошинського районів. Відповідно до чинного Генплану, нині площа столиці становить 82 тис. 635 га.  Депутати облради вдруге відмовили Київській міській держадміністрації у запропонованому проекті. Головною причиною вони називають невраховану думку громади населених пунктів, за рахунок яких і передбачалося розширити межі Києва.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031