Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Провайдери аеронавігаційного обслуговування України та Польща підвищують безпеку польотів у європейському повітряному просторі


Провайдери аеронавігаційного обслуговування України та Польща підвищують безпеку польотів у європейському повітряному просторі
21 лютого у Варшаві керівники Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) та Польської агенції аеронавігаційного обслуговування (PANSA) підписали угоду про обмін радіолокаційними даними.

«Ця угода є не тільки ще одним доказом тісної співпраці між провайдерами аеронавігаційного обслуговування України та Республіки Польща. Насамперед, важливо, що взаємний обмін даними від засобів спостереження дозволить підвищити рівень безпеки польотів і в зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру, і в південно-східній частині європейського повітряного простору, управління повітряним рухом у якій здійснюють польські авіадиспетчери. Це відповідає сучасним реаліям розвитку цивільної авіації, рекомендаціям ICAO та Євроконтролю», – зазначив директор Украероруху Дмитро БАБЕЙЧУК.

Відповідно до угоди, Украерорух надаватиме PANSA інформацію від радіолокаційного комплексу ATCR-33S/SIR-S, розташованого у м. Львові, а від польського провайдера отримуватиме дані від моноімпульсного радіолокатора, встановленого в м. Жешуві. Визначено також правила інформаційного обміну, параметри якості даних та методи їх перевірки. Очікується, що оперативний обмін радіолокаційними даними розпочнеться із травня 2017 року.

Як наголосили керівники обох відомств, сусідство і стратегічне положення країн дають широкі можливості для поглиблення взаємовигідного партнерства між провайдерами аеронавігаційного обслуговування, і зокрема для обміну досвідом у контексті втілення проекту Єдине європейське небо (Single European Sky).

ДОВІДКОВО. Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух), створене у 1992 р., є основою національної аеронавігаційної системи та Об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху України (ОЦВС). Серед основних завдань підприємства – обслуговування повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору й організація потоків повітряного руху; організація радіотехнічного й електротехнічного забезпечення обслуговування повітряного руху та виконання польотів; забезпечення діяльності та розвитку підрозділів ОЦВС; організація аварійного сповіщення й участь у проведенні пошуково-рятувальних робіт; надання аеронавігаційної інформації користувачам повітряного простору.

Офіційний веб-сайт Украероруху

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031