Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

«Круте піке» у Бориспільській міськраді: Федорчук заявив про відставку


У порядку денному 76 сесії Бориспільської міської ради, яка відбулася 30 червня 2020 року, питання 92 стало найгарячішим на засіданні. Йшлося про дострокове припинення повноважень секретаря Бориспільської міської ради VIІ скликання Годунка Ярослава Миколайовича. 

Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук, коментуючи ситуацію, повідомив, що питання про відставку секретаря було винесене на сесію з його подачі. Він навів приклади грубої поведінки та некоректних висловлювань Ярослава Годунка. Депутатам були представлені відео записи з фактами неетичної поведінки секретаря, що відомі громаді впродовж останнього часу, також були зібрані скріни дописів Годунка, які той викладав у соцмережах. 

У наведених матеріалах Годунок вживає лайливі слова та образливі звинувачувальні коментарі на адресу членів міськвиконкому, зокрема заступників міського голови. Усе це, на думку Федорчука, псує імідж та нівелює роботу органів місцевого самоврядування. Також мер нагадав, що проти секретарства Годунка через його «хамську поведінку» на протест виходив колектив міськвиконкому в повному складі.

У відповідь секретар навів зустрічні аргументи щодо порушень у роботі виконкому: про оформлення орендної ставки на землю, про бюджетні кошти на депозитах, про недоліки у благоустрої міста та завищені витрати на це тощо.

 

Також повний відео запис другої частини сесії дивіться на сторінці «Вістей» у Фейсбук. https://www.facebook.com/vistisite/videos/582358299118129/

У протистояння між Годунком і Федорчуком, який захищав честь своїх заступників і членів команди виконкому, ніхто з них не втрутився. Заступники мера і ключові фігури міськвиконкому традиційно відбулися мовчанкою. 

Гаряча суперечка опонентів завершилася врученням депутатам бюлетенів для таємного голосування.

У підсумку обранці відставку Годунка не підтримали — не вистачило голосів. 

У відповідь на це Федорчук категорично заявив, що 1 липня 2020 року він скликає позачергову сесію Бориспільської міської ради і пише заяву про свою відставку. Мер попросив депутатів підтримати таке рішення. Його заступники знову скромно промовчали. 

Депутат Ігор Шалімов закликав Годунка виправдати депутатську довіру. «Я закликаю вас перегорнути цю сторінку та достойно завершити каденцію», — звернувся до Годунка Шалімов.

Депутат Володимир Шалімов нагадав, що ключовими завжди є інтереси міста й наголосив на важливості миру: «Не потрібно цього конфлікту, давайте разом доведемо каденцію до кінця». 

Депутат Ілля Луців також підкреслив недоречність рішення Федорчука про відставку, нагадавши про спільні здобутки Борисполя за ці чотири роки.

Чи була заява Федорчука про складання повноважень емоційною, яким буде вердикт депутатського корпусу, чи судилося Годунку сісти в крісло мера до виборів-2020 — стане відомо вже завтра.

Можна прогнозувати, що кворуму на позачерговій сесії не буде й конфлікт затихне, але неприємний осад залишиться. 

Сімдесят сьома позачергова сесія міської ради відбудеться 1 липня 2020 року о 12:00. 

На порядку денному одне питання:

«Про дострокове припинення повноважень міського голови». 

Щоб відставка мера була прийнята, питання повинно набрати 2/3 голосів депутатів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031