Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Володимир Строкань: «РДА робить усе, щоб ремонт лікарні завершився вчасно»


У місцевих групах у соцмережах з’являються пости та відео від місцевих активістів щодо неналежної якості ремонту КНП «Бориспільська БЛІЛ». Чи відповідає це дійсності та як контролюються ремонтні й фінансові процеси, «Вістям» розповів голова Бориспільської РДА Володимир Строкань.

— Розкажіть, як районна влада контролює процес ремонтних робіт у лікарні? Чи задовільна якість? Як сприймаєте критику активістів?

— Я б звернув увагу на обсяг робіт та терміни. Щодо якості робіт скажу, що виконано основне, триває здача підрядниками зробленого. Зараз приймаємо роботи в три етапи. Перший — це роботи, які приймаються від технагляду. Другий – під час першого тижня роботи персоналу, коли лікарі можуть помітити недоліки, яких не було видно одразу. І третій – ми цінимо активістів, які роблять зауваження і відпрацьовуємо кожен сигнал, аби все було виконано якісно. Виявлені дефекти вносяться в реєстр і мені кожного дня доповідають, що зроблено, аби їх усунути.

— Чимало питань виникає щодо ремонту пологового відділення. Цей об’єкт називають проблемним.

— Технагляд ще не приймав зроблені роботи. Знаю, що є чимало дефектних актів. Коли підрядник буде здавати об’єкт, ми ставитимемо запитання.

— Є нарікання на компанії, які проводять капремонти в лікарні.

— Підрядники були визначені через систему «Прозоро». Звісно, хотілося, аби підрядники були більш досвідчені та кваліфіковані, але є те, що є, і працюємо з тим, хто є.

— Чому тоді не змінити недобросовісного підрядника?

— У нас немає мети змінювати підрядника – ми повинні працювати. Адже змінити підрядника після його перемоги на «Прозоро», якщо він того не бажає, — складна процедура. Можемо застрягнути на роки в судах. Ми не маємо на це права, адже ці об’єкти надважливі, люди чекають. Ми повинні їх здати вчасно. Якщо подамо в суд, то лікарня стане на паузу. Ми працюємо на межі, щоб створювати максимальний тиск на підрядника та щоб роботи були виконані вчасно та якісно.

— Що скажете про скасування рішення про будівництво нового корпусу лікарні?

— Я б цю ситуацію розглядав з точки зору майбутнього. Лікарня буде працювати в умовах реформи вторинної ланки, тому необхідно дивитися, який буде запит на послуги та як заклад ці послуги надаватиме. Наскільки лікарня зможе в майбутньому себе утримувати? Адже конкуренція та боротьба за пацієнта зростатимуть з кожним роком. І не лише в державних лікарнях, але й приватних. Тому будувати великий новий корпус лікарні, який, можливо, не буде за що утримувати – недоцільно. Коли я прийшов, питання стояло так: роботи розпочаті, тому не будемо розмовляти про нове будівництво, а для початку відремонтуємо те, що є.

Наша мета – дати лікарні шанс стати успішним підприємством після реформи, в умовах конкуренції. Як вони його використають та чи зможуть конкурувати з приватними лікарнями – не можу сказати, далі все буде в їхніх руках.

— Якщо продовжувати тему про шанси на успішний розвиток, то район вкладає чимало коштів в розвиток сіл.

— Сьогодні громади району в нерівних умовах. В одних доходна частина бюджету набагато більша, ніж в інших. Дуже багато залежить від виборів. Якщо люди проголосують і приведуть до влади команду, яка буде працювати для громади і рухати її вперед, то успішною може стати будь-яка територія. Усе залежатиме від керівників: чи бачитимуть вони стратегію розвитку та її втілення.

— Які перспективи ви бачите для розвитку Бориспільщини в умовах децентралізації?

— Бориспільщина унікальна. У неї є перспектива створення потужного логістичного хабу. Як це втілити – питання. Я працюю над тим, аби ці можливості були. Ми створюємо умови, щоб міг зайти будь-який інвестор. Адже робочі місця, створені компанією із високою корпоративною соціальною відповідальністю, — такою як KOSTAL – це новий для України рівень відносин між роботодавцем і працівником. Ще одна вимога до інвесторів – виробництво має бути максимально екологічно чистим.

— Які іноземні інвестори ще цікавляться Бориспільщиною?

— Французький інвестор FM Logistic будує другу чергу логістичного центру на території Дударківської сільської ради. Через пандемію на початок робіт не змогли приїхати представники материнської компанії з Франції, але обіцяли завітати восени. А зустрічі та переговори з інвесторами тривають постійно.

— Якщо говорити про логістику, відразу з’являється запитання щодо доріг, які не витримують жодної критики.

— Дорога на Дударків в жахливому стані. Зараз проведено поточний ремонт, щоб убезпечити її від руйнування. На рівні області тривають проектні роботи, а ми працюємо над створенням Бориспільського лоббі, аби зробити цей відрізок швидше. Також я запропонував взяти участь у відновленні дороги і компанії FM Logistic.

Є ще дорога Глибоке – Городище. Гроші є, але третій раз не може відбутися тендер на її будівництво. Є компанії, які його блокують. Подібне блокування закупівель через «Прозоро» — один із видів бізнесу; є фірми зі статутним капіталом 1000 грн, які можуть заблокувати тендер.

— Зараз райони змінили свої межі, стали більшими. Але їхні повноваження незрозумілі, за реформою їх мали прибрати. Як далі працюватимуть РДА?

— Я не хотів би дискутувати на цю тему, адже немає поки жодної конкретної інформації, лише проекти, які не розглядалися Верховною Радою. Ми повинні усвідомлювати, що адміністративно-територіальна реформа передбачає ліквідацію районів. Те, що зараз зробили – це проміжний крок. Коли буде внесено зміни до Конституції, райони зникнуть. Завдання РДА – створити умови для подальшого успішного розвитку громад.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031