Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

70 років Бориспільському ФСТ «Колос»


Три десятиліття очолює ФСТ «Колос» Микола Костянець, Заслужений та Почесний працівник фізичної культури і спорту України, керівник міського Центру спорту та фізичного здоров’я населення, депутат Бориспільської міської ради кількох скликань.

Історія ФСТ в особистостях

До ювілею вийшов друком інформаційний журнал про історичні віхи ФСТ «Колос». На 27 сторінках видання — прізвища кращих із кращих серед тих, хто своїм талантом і працею розвивав і розвиває фізкультурно-спортивну галузь Бориспільщини.

Георгій Корзун – організатор фізкультурно-спортивного руху на Бориспільщині (1945-1984). Він один з перших голів добровільно-спортивного товариства «Колос».

Віктор Щегель – голова спортивного товариства «Колос» (1973-1987 рр.), із 1987 року донині є президентм спортивного клубу «Колос» із хокею на траві. Отримав звання «Заслужений тренер України».

Шановні колеги, спортсмени, фізкультурники Бориспільщини!

70 років, як на Бориспільщині працює фізкультурно-спортивне товариство «Колос»: 19 серпня 1950 року Рада Міністрів УРСР і ЦК КС(б) України ухвалили Постанову про створення спортивного товариства «Колгоспник», потім його перейменували в спортивне товариство «Колос». 

Протягом цього часу на Бориспільщині з року в рік розвиток фізичної культури й спорту набуває широкого масштабу, будуються спортивні майданчики, стадіони, спортивні зали. Усе більше людей займаються у фізкультурно-спортивних та оздоровчих групах, секціях. Проводиться велика кількість спортивно-масових і спортивних свят.

На Бориспільщині створено команди майстрів із хокею на траві, футболу, волейболу, вихованці тренерів із різних видів спорту стають Олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу, Європи, України та області. Спортивна організація «Колос» є однією з ведучих завдяки своїм працівникам: громадським та штатним інструкторам-методистам, тренерам.

Велику підтримку розвитку фізкультурно-спортивної роботи на місцях надавали профспілкові комітети, адміністрації підприємств, колгоспів, радгоспів, установ, керівники міста, району. Тому дозвольте мені, від імені Президії Бориспільської міськрайонної ради фізкультурно-спортивного товариства «Колос», привітати всіх зі знаменною датою шанувальників спорту, всіх тих, хто допомагав і підтримував розвиток фізичної культури і спорту на Бориспільщині, щиро подякувати за те, що зроблено вами; побажати здоров'я, довгих літ життя, успіхів, удачі, щастя, миру та добра нашій державі.

З повагою Микола Констянець

Уперед крок за кроком

Кожен рік Бориспільське ФСТ «Колос» проводить біля 50-ти спортивних заходів в місті та районі. Невід’ємною частиною роботи міськрайонної ради є допомога колективам фізкультури і спортивним клубам у проведенні та організації навчально-спортивної  та оздоровчої роботи, а також проведення спортивно-масових заходів і свят на місцях.

На високому організаційному рівні з залученням широких верст населення проходять спортивні заходи та свята в селах Проців, Головурів, Щасливе, Глибоке, Вороньків, Вишеньки, Мирне, Лебедин, Кучаків, на підприємствах ТОВ «Трест Бориспільсільбуд», ПМК-241 та інші.

Із 2017 по 2020 роки при підтримці міського голови Анатолія Федорчука та депутатів міської ради зроблено капітальні ремонти стадіону «Колос», дитячого стадіону «Колосок» на вул. В. Момота та оновлено  хокейний стадіон із допоміжними будівлями на суму 7 млн грн. У селах Вишеньки та Петровське збудовані футбольні поля; за рахунок інвесторів закінчено будівництво двох футбольних полів і футбольне поле зі штучним покриттям і надувним куполом в с. Щасливе, збудовані спортмайданчики та встановлені тренажери в Борисполі.

Щороку проводяться фінальні змагання міськрайонної спартакіади, спортивні  свята, турніри та чемпіонати, де підбиваються підсумки спортивної роботи виробничих колективів, установ, закладів.

Здобутки

  • У 1997, 1999, 2000, 2004, 2005, 2007, 2008 роках у м. Борисполі та районі відбулися урочисті відкриття та фінальні змагання Всеукраїнських сільських спортивних ігор.
  • У 1997, 2004, 2005, 2007, 2009, 2010-2019 роках на стадіоні «Колос» м. Бориспіль відбулися відбіркові ігри та турніри Чемпіонату Європи та світу з футболу серед юнаків та жінок. Також проводилися ігри Чемпіонату України з футболу серед команд прем'єр-ліги.
  • У 2010-2019 роках регулярно проводилися Міжнародні турніри з футболу пам'яті В.В. Лобановського та В.М. Баннікова.
  • За останні роки спортсмени-колосовці трудових колективів Бориспільщини 12 кратні переможці спартакіади Київської області.
  • За 30 років ФСТ має такі надбаня:
  • заслуженими майстрами спорту стали шість спортсменів;
  • виконали норматив майстра спорту міжнародного класу 38 спортсменів, майстрами спорту стали 87 осіб;
  • олімпійських чемпіонів – два спортсмени;
  • чемпіонами та призерами Чемпіонатів Світу та Європи стали 43 спортсмени; створено чотири команди майстрів;
  • більше 20 тисяч виконали нормативи масових спортивних розрядів;
  • 7546 осіб регулярно займаються фізкультурою та спортом;
  • спортивне товариство «Колос» об'єднує 46 спортивних клубів та колективів фізкультури;
  • три стадіони з трибунами не менш, ніж на 1500 місць;
  • 26 спортивних майданчиків;
  • 17 футбольних полів;
  • п’ять спортивних залів;
  • 12 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, із них дев'ять з тренажерним обладнанням;
  • шість дитячих підліткових клубів;
  • інвесторами в с. Щасливе побудовано два сучасні футбольні поля, одне футбольне поле зі штучним покриттям та надувним куполом;
  • проведено капітальний ремонт стадіону «Колос» та стадіон зі штучним покриттям для гри в хокей на траві «Колос».

ФСТ «Колос» фінансується за допомогою бюджетів міста та району, оренди спортивних споруд, спонсорської допомоги бізнесменів, підприємств, установ та організацій.

Переможці спартакіади Борисполя серед громадських організацій,

1 місце — за командою політичної партії «Наш край» на чолі з Володимиром Шалімовим.

 

Микола Костянець: «До спорту в Україні потрібен сучасний підхід за світовими стандартами»

— Ці 30 років були найуспішнішими для «Колоса» за розвитком і результативністю завдяки спільним зусиллям місцевих рад, обласної ради і центральних органів, які працювали у тісній співпраці. Якщо був заклик зверху до дії, то була і суттєва допомога: і транспортом, і фінансами, і організацією. На місцях працювали тренери, спортсмени-ентузіасти за 120 грн зарплати. Була велика системна спортивна робота! Зараз показник масовості населення, що задіяна в спорті, не знизився. Але раніше спортклуби були чи не при кожному підприємстві й організації, там грали волейбольні, футбольні, баскетбольні команди, у них були бази. Пропагувався спорт у колективах, тому був високий загальноміський спортивний результат.

У нинішні роки всі гілки влади ніби докладають зусиль до розвитку спорту, але у майбутньому чекати такої великої кількості чемпіонів різного рівня, як колись, не варто. Чому? Подивіться, у Борисполі вистачає спортивних споруд, наприклад, у кожній школі є спортмайданчик зі штучним покриттям, тренажерами, на базі НВК «Гімназія «Перспектива» — нове футбольне поле зі штучним покриттям, виготовляється проект спортзали для міста… Інфраструктура розвивається. Але, щоб готували майстрів спорту, чемпіонів, в країні має бути сучасний підхід до цього питання. Потрібне відповідне обладнання, спортивна медицина, спецхарчування, соціальні умови й гарантії для тренера і спортсмена, щоб вони не думали, де підзаробити грошей після тренувань.

Зараз є талановиті перспективні молоді спортсмени, які приходять у спорт і мріють досягти вершин. Вони можуть це фізично, але коли досягають віку 17-18 років, то їм доводиться думати, як заробляти на життя, купити квартиру, де відпочити. Тоді спорт перестає бути для них головною професією. А колись, якщо ти спортсмен, то ти – шанована людина, житло давали, були соціальні привілеї. Низький соціально-економічний рівень України не дозволяє розвивати спорт так, як це сьогодні робиться у світі. У країнах Європи спортсмен максимально сконцентрований на своїй роботі, це його головний вид діяльності й заробітку, для цього державою створені всі сучасні умови.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031