Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

У Бориспільській міській раді знову вирують пристрасті


У Бориспільській міській раді знову вирують пристрасті

Тиждень у міській раді Борисполя розпочався зі зриву планової наради та позачергової сесії міської ради. І все це у період відрядження міського голови.

На плановій нараді, яку за відсутності Бориспільського міського голови Анатолія Федорчука, який перебував у відрядженні, проводив виконуючий обов’язки мера Микола Корнійчук, справа так і не дійшла до обговорення проблем життєдіяльності міста. Спочатку на адресу Миколи Петровича з вуст Ярослава Годунка, прозвучали звинувачення у тому, що він, начебто «кришує» незаконну заправку на Привокзальній. Потім почалися розбірки стосовно ремонту доріг та законності тендерів і вибору виконавців. При цьому Миколу Корнійчука засипали запитаннями, але ніхто не хотів слухати відповіді на них. Тому він змушений був оголосити нараду закритою. Ярослав Годунок не погодився з таким рішенням і запросив присутніх продовжити нараду. У залі було багато депутатів і гостей, які не мають до нашого міста жодного відношення.

Деякі закиди стосовно проведення ремонту доріг відверто дивували. Чому, наприклад, давній партнер Борисполя Броварська фірма ШБУ-50 одного дня нарізає карти на місці вибоїн, а тільки згодом кладе асфальт? Цікаво, якої якості буде асфальт до кінця дня, якщо машина з ним їздитиме слідом, щоб відразу закривати вирізану карту?
А от претензії депутатів стосовно того, що їх недостатньо інформують про час проведення робіт на тих чи інших округах, мають сенс. Тільки метод, яким вони на плановій нараді намагалися донести інформацію до очільників міста, не витримує жодної критики.

У той же день, коментуючи засобам масової інформації вранішні події, Микола Корнійчук повідомив, що у ситуації із заправкою сьогодні працюють правоохоронні органи. І він, як посадова особа, зобов’язаний діяти в рамках закону. Що ж стосується ремонту доріг, то перевага віддається ШБУ-50, оскільки саме це підприємство пропонує найнижчу ціну при високій якості виконання робіт.

Микола Петрович також наголосив, що сьогодні дуже багато є пропозицій від організацій, які бажають зайти у Бориспіль і асфальтувати вулиці. Місто готове розглядати можливість співпраці з іншими організаціями. Але замовник і розпорядник коштів буде здійснювати прискіпливий контроль за обсягами і якістю робіт. І вартість робіт, яку запропонують інші організації, повинна бути не вищою за ціну, встановлену на сьогодні. А сьогодні ямковий ремонт коштує від 274 до 288 грн за квадратний метр. Капітальний ремонт доріг по місту Борисполю коштує 383 грн за метр квадратний. А 1 квадратний метр тротуару обходиться місцевому бюджету в 450 грн. І якщо пропонуватимуть вищі ціни, то з такими підприємствами Бориспіль не співпрацюватиме.

Наступного дня пристрасті перекочували до сесійної зали. Депутати скликали позачергову сесію. Чи не основним питанням порядку денного вони назвали висловлення недовіри першому заступнику Бориспільського міського голови Миколі Корнійчуку та начальнику управління комунального господарства Володимиру Аврамчуку. Цю сесію працівники виконавчого комітету вважали нелегітимною, тому проігнорували її. Кворум вдалося зібрати тільки через годину після оголошеного часу. Із сесійної трибуни Ярослав Годунок повідомив, що виконавчий комітет всіляко перешкоджав її проведенню. Також він висловив думку, що якби міський голова не був у відрядженні, він би зумів вчасно досягти компромісу. От тільки склалося враження, що саме відсутність мера Борисполя була використана для того, щоб розпалити пристрасті.

З іншого боку, претензії до виконавчого комітету, які депутати висловлювали з трибуни, дійсно є важливими. Зокрема, це і роль депутата у визначенні першочерговості робіт на своєму окрузі. І реальний вплив депутатів на розподіл того мільйона, який виділено кожному з бюджету. І депутатський контроль за використанням бюджетних коштів. Тільки чи варто було обговорення цих питань приправляти скандалами і колотнечею?

На щастя, здоровий глузд узяв гору, і всі озвучені питання будуть розглядатися на черговій сесії міської ради, яку планується провести наступного тижня.

Ірина КОСТЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031