Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Ікву перетворили на річку-вонючку


Ікву перетворили  на річку-вонючку

Через жахливу ситуацію на Олесницькому озері в Борисполі, де потруїли фекаліями все живе, мене зацікавило питання, в якому стані річки і озера Бориспільського району?

Якщо конкретніше, то йдеться про Вороньків. Саме у цьому селі буде опорна школа, а тому воно повинно відповідати заданим стандартам. У Воронькові, майже в його центрі, протікає колись повноводна, а тепер обміліла річка Іква.
Ікву перетворили  на річку-вонючку

На її честь названо сільський футбольний клуб ФК «Іква» (Вороньків), також сільську газету «На березі Ікви». А от яка шана у вороньківців до цієї річки?

А шани нема ніякої. Береги Ікви всіяні сміттям. Та й на самому плесі його вистачає. Після дощу вода із брудної калюжі стікає по спеціально обладнаній трубі із дороги прямісінько у річку. Риболови не цураються ловити рибу, а також залишати після себе гори сміття.
Ікву перетворили  на річку-вонючку

Проходячи територією школи до острівця, на якому так люблять відпочивати і смітити жителі села, можна побачити, крім річкового пейзажу, відходи життєдіяльності людей.

За словами місцевого орнітолога Ігоря Землянських, забруднення водоймищ пластиком, рибальськими сітками, ліскою від вудок має згубний вплив на мешканців водойм. У покинутих рибальських сітках досить часто гинуть птахи-пірнальники: чомги, лисухи, ниркові качки.

А минулого літа в Ікві поселилась пара білих лебедів. І було дуже прикро спостерігати, як красиві птахи плавають серед непотребу, яке залишили люди на воді.
Ікву перетворили  на річку-вонючку

Загалом враження від колись величної, а тепер помираючої у бруді вороньківської річки Ікви, дуже негативні. На жаль, вороньківці чомусь звикли жити і не підтримувати своє село, його природу у належному стані. А про екологічне виховання, напевно, взагалі не чули.

Оксана ОЛЕКСЕНКО

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031