Жк Мрия
Бориспiль
C

Головні новини

Поезія, гартована життям


Поезія, гартована життям

«Її поезія несе у світ справжність і щирість поетичного самовираження і самоствердження». Так охарактеризував першу поетичну збірку Валентини Купрієнко, презентація якої відбулася нещодавно в Борисполі, редактор видання Володимир Литвин. Пані Валентина дебютувала із вагомим доробком «Я Поліського краю дочка», до якого увійшли пейзажна, філософська, громадянська, романтична та дитяча поезія.

Натхнення пробудили події на Сході. Відтепер рими не відпускають ні на прогулянці, ні у транспорті, ні вдома: «От ніби хтось диктує, а ти повинен записати, бо думка втече». Жінка ніколи не сидить склавши руки. Уже й творів не на одну збірку назбирала. Планує видати книгу «У квітах калини — краса України», до якої увійдуть ронделі, на написанн яких надихнула вишукана поезія Миколи Боровка. 14 з них уже надруковані у презентованому виданні, інші ж чекають своєї черги.

Нині захопилася вишивкою бісером. Тому ділить вечірній час на римування і створення вишитих ікон. «Нелегко скласти думки в голові, направити їх у правильне русло і відобразити на папері. Скласти слово до слова — це своєрідна вишивка на папері». Пані Валентина розповідає, що джерелом її натхнення є онуки. А вони, в свою чергу, теж не забувають про бабусю: зачитували її вірші зі сцени. Декламували твори В. Купрієнко і вихованці літературної студії «Чабрець», що діє при БДЮТ. Завітали на презентацію і однокурсники з училища, інституту, з якими не бачилася довгі роки. Тому день народження книги став справжнім діалогом людських душ, об’єднаних добром.
«Життя прожить — не поле перейти. Та сказати, що я нещаслива людина, не можу, — стверджує В. Купрієнко, — доля посилала мені чимало випробувань, але дякую Богові, що поряд є такі люди, як Володимир Ілліч Шалімов — поважна людина нашого міста і визначний забудовник, який дуже допоміг мені у житті.»

Ольга ОГНЯНИК, фото автора

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.

коментарі

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail: *
Питання: 156+2
Відповідь:
Код: оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Читають Обговорюють
Купити квартиру в Києві
Календар публікацій
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031